Nyheter

Hold deg oppdatert - følg oss på Facebook og LinkedIn.

Interimseminaret 2022: Mangfold utløser energi

11.09.2022
Er det ett ord som beskriver årets Interimseminar, så er det energi. Det var bokstavelig talt stor takhøyde onsdag 7. september på Operaen, da 70 ledere var samlet seg for å høre om mangfold og prestasjonsledelse.

Interimleder AS – bedriftsfadder for Redd Barna

28.06.2022
Når vi investerer i barn så investerer vi også i fremtiden. Derfor har vi inngått en fast avtale som bedriftsfadder for Redd Barna.

Narve Karlsen blir Partner i Interimleder AS

01.06.2022
Interimleder AS har fått sin første Partner og aksjonær. Etter tre år som seniorrådgiver, takket Narve ja til denne muligheten.

Interimleder AS bistår i forskning på interimledelse

10.05.2022
Da vi i Interimleder AS ble kontaktet av avdelingen for samfunns- og næringslivsforskning (SNF) ved Norges Handelshøyskole (NHH), trodde vi først at det var for godt til å være sant. Vi har hatt sporadisk kontakt med akademia i flere år, og har jobbet aktivt for å få akademia interessert i interimledelse. Og nå, endelig, skulle det ikke bare snakkes om, men også forskes på!

Interimleder AS styrker seg ytterligere etter eksplosiv vekst

07.02.2022
De siste månedene har bydd på en eksplosiv vekst, ikke bare her i Interimleder, men også innen interimledelse generelt. Det ser med andre ord ut til å bli nøyaktig slik som Henning Vold, partner i Norvestor, fornemmet august 2021; fremtidens arbeidsmarked er midlertidig – alt er interim. Og med det styrker vi teamet, på ypperlig vis om vi får si det selv, med seniorrådgiver, Johan Baklund.

Framtidens arbeidsmarked er midlertidig: «Alt er interim»

21.09.2021
Henning Vold er partner i Norvestor og erfarer at den akselererende endringstakten gjør at dagens arbeidsmarked i praksis er midlertidig. I sitt foredrag på Interimleders 20-års jubileumsseminar delte han sine tanker rundt hvor denne endringen stammer fra, samt sine erfaringer fra arbeidet med å utvikle gründerledede selskaper – og hvorfor interimledelse har særskilt relevans i disse hurtig skiftende tider.

Jon Sivert Nielsen blir seniorrådgiver i Interimleder

16.09.2021
Med Jon Sivert Nielsen på plass som seniorrådgiver i Interimleder AS styrker vi teamet ytterligere i en tid hvor interimledelse og endringsledelse er en økende del av det nye arbeidsmarkedet.

Interimleder feirer 20 år som markedsleder innen lederutleie

08.03.2021
Det var en mørk og stormfull aften i den vesle, spanske havnebyen Nerja. En ung, nordtysk dame søker ly fra regnet i en bar. Der kommer hun i prat med en sjarmerende hedmarking som nettopp har kommet fra Cuba med en forretningsidé om å leie ut ledere på midlertidig basis. Her starter historien om Interimleder AS, som i år feirer 20-årsjubileum.

Fra arkivet: «Ambassadøren»

18.09.2020
– Som interimleder er du en ambassadør både for deg selv og den du representerer. Du må legge igjen et proft arbeid som reflekterer kvalitet og resultat. Intet mindre enn det, og slik må det være, sier Leo Helland. Vi intervjuet han etter et 8 måneder langt interimlederoppdrag for Wärtsilä.

Næringslivet har vanskelige tider, vi kan hjelpe!

27.03.2020
Situasjonen rundt Koronaepidemien har endret forutsetningene i næringslivet. Vi er med på lederdugnaden! 

Finansavisen: Flere vil leie en leder

19.02.2020
Les Finansavisens intervju med administrerende direktør i Interimleder AS, Vegard Rooth.

Regiondirektør i VY-gruppen, Linda Rode, ble Årets Interimleder 2019

31.01.2020
Det bemerkelsesverdige med interimledere er at de kan gå fra bransje til bransje, og lykkes. Vinneren av prisen Årets interimleder 2019, som ble kåret på Grand Hotel i går, er et godt eksempel på dette. Linda Rode har gått inn i en tøff og maskulin bransje preget av mange og store endringer og levert resultater fra dag én.

Hvem er din kandidat til Årets interimleder 2019?

18.11.2019
Nå er det kun knappe to uker til vi offentliggjør de nominerte – den 3. desember. Juryen har fått inn flere fantastiske kandidater, men vi tar fremdeles imot forslag. Her får du litt mer informasjon om hvordan det hele foregår.

En stemningsmessig «All Time High»

04.09.2019
Årets båttur for våre kunder, samarbeidspartner og interimledere fant sted på MS Fjordclipper. Om jeg skal beskrive kvelden vil jeg kalle det en «stemningsmessig All Time High» – en illustrasjon på at vi har en All Time High i aktivitet i markedet og et rekordår for Interimleder AS.

Finansavisen: Mange trenger midlertidige ledere

27.02.2019
Les Finansavisens intervju med administrerende direktør i Interimleder AS, Vegard Rooth.

To nye seniorrådgivere i Interimleder

26.02.2019
Ved inngangen av 2019 opplever vi en sterk økning i etterspørselen etter interimledere og engasjerer nå Geir Erik Lian og Petter Quinsgaard som seniorrådgivere.

5 leserfavoritter fra Interimlederbloggen siste halvår

05.06.2018
Hver uke deler vi innsikt om ledelse på Interimlederbloggen. I denne artikkelen har vi samlet fem av favorittene blant leserne våre med temaer som strekker seg fra endringsledelse til dynamikken mellom toppledelsen og styret til bedriftskultur og lederegenskaper.

Finansavisen: Boom for utleie av midlertidige ledere

08.03.2018
Les Finansavisens intervju med administrerende direktør i InterimLeder AS, Vegard Rooth. InterimLeder hadde en kraftig vekst i 2017, noe Rooth forklarer med at endringstakten i næringslivet øker, og at flere vet hva interimledelse er.

Hvem blir Årets Interimleder 2017?

04.12.2017
12 flotte kandidater, men bare én får tittelen «Årets Interimleder 2017». Prisen deler vi ut til en interimleder som har utmerket seg spesielt i sitt oppdrag gjennom resultater, verdi for kunde og som forbilde for interimledelse. Du kan gi innspill til juryen gjennom å stemme på din favoritt.

RETAIL: Christmas fever and the hyper-personalised experience!

04.12.2017
Using data to understand shoppers’ real behavior and target them individually is the route to Christmas sales success. This quarter is showing ongoing digital investments from retailers pursuing a more seamless shopping experience, with developments in mobile apps and payments at the forefront of strategic initiatives around the world. 

Digitalisering og systembytte ga behov for interimledelse

06.10.2017
Tibnor er et selskap i endring. En spennende endringsreise innen stålbransjen som medfører behov for styrket digital- og systemkompetanse. Da en nøkkelperson i avdelingen sluttet, så den nyansatte økonomisjefen raskt omfanget av de kortsiktige behovene, som sammenfalt med årsoppgjøret. Redningen ble en interim økonomileder med SAP-erfaring.

- Min visjon er å gjøre meg selv overflødig

05.10.2017
Når det blir stadig lenger mellom hver gang det tikker inn nye e-poster i innboksen, skjønner Nils Agnar Brunborg at hans jobb i et selskap er gjort. Da har beslutningene kommet så langt ned i organisasjonen at han er i ferd med å bli overflødig. Akkurat slik han ønsker det. 

Tradisjonsrik tur på «bøljan blå» med våre viktige støttespillere

03.10.2017
Torsdag 31. august arrangerte vi vår årlige båttur på Oslofjorden for kunder, interimledere og samarbeidspartnere. Værgudene viste seg fra en mindre sjarmerende side på turens første del, men alle andre ingredienser for en flott kveld på fjorden var på plass!

INTERIMDAGEN 2018

13.09.2017
Vi inviterer til INTERIMDAGEN 2018 på Grand Hotel 31. januar 2017. Dette blir en inspirerende ettermiddag med faglig påfyll fra fremtredende foredragsholdere, etterfulgt av festmiddag og kåring av Årets Interimleder 2017.

Hvem blir Årets Interimleder 2017 i Norge?

13.09.2017
Har du leid inn en interimleder eller jobbet med en interimleder i 2017? Nå har du muligheten til å stemme på din favoritt til Årets Interimleder 2017.

Trengte en leder som kunne sette standarden

09.08.2017
Lemminkäinen Norge er en av landets ledende leverandører av asfalt, pukk, grus og anleggsarbeider. Da administrerende direktør Jan Øyri skulle finne en leder til å bedre lønnsomheten i en av selskapets avdelinger, så han riktignok etter en som hadde «snudd steiner» før - men kjennskap til bransjen var det ikke nøye med.

Interim katalysator til internt IT-løft

25.07.2017
Noen ganger er kjemien mellom interimleder og oppdragsgiver så riktig at det skapes en helt spesiell energi. Det var tilfellet da Danica Pensjon hentet inn en midlertidig leder til sin IT-avdeling.

Interimleder AS støtter stafettsatsing i Norsk Friidrett

30.05.2017
Interimledelse er stafettløping i lederposisjon. Derfor føles det veldig naturlig for oss å støtte en satsing på stafett i norsk friidrett.  

Årets Interimleder 2016

02.02.2017
I konkurranse med flere sterke kandidater var det til slutt Sven Falcke som fikk utmerkelsen «Årets Interimleder 2016» – den aller første i sitt slag i Norge. Vinneren var overrasket, stolt og takknemlig da han fikk overrakt prisen under festmiddagen i forbindelse med INTERIMDAGEN 2017.  

Artikkel i Finansavisen: Fyller hullene midlertidig

01.02.2017
Adm. direktør i Interimleder AS, Vegard Rooth, har blitt intervjuet av Finansavisen om økt interesse for lederleie.

Endringsledelse og interimledelse på dagsordenen i Ålesund

25.01.2017
I dønningene etter stormfulle tider er det nå mange virksomheter som gjør seg klare til å ta ny sats. Hvordan kan bedrifter sikre at de er riktig bemannet for spranget inn i framtiden? Dette var hovedtemaet da advokatfirmaet Steenstrup Stordrange, Realkompetanse AS og Interimleder AS inviterte til seminar i Ålesund 17. januar.

Mr Interimleder Sverre Holen har gått bort

12.01.2017
Det er med stor sorg vi forteller at Sverre Guttorm Holen sovnet stille inn etter lang tids sykdom, natt til onsdag 11. januar 2017. 

Julehilsen fra adm. direktør Vegard Rooth

20.12.2016
Når vi i InterimLeder ser tilbake på året vi er i ferd med å avslutte, ser vi et år med høy markedsaktivitet, stabil etterspørsel, litt nedgang i oppdrag, samt noe endring i type oppdrag og hvor de kommer fra. Vi ser dessverre også tilbake på et år med alvorlig sykdom blant våre egne.

Hvem blir Årets Interimleder 2016 i Norge?

07.12.2016
Har du leid inn en interimleder eller jobbet med en interimleder i 2016? Nå har du muligheten til å foreslå din kandidat til Årets Interimleder 2016.

INTERIMDAGEN 2017

30.11.2016
Vi inviterer til INTERIMDAGEN 2017 på Grand Hotel 31. januar 2017. Dette blir en inspirerende ettermiddag med faglig påfyll fra fremtredende foredragsholdere, etterfulgt av festmiddag og kåring av årets interimleder 2016.

Artikkel i Magasinet Velferd: Stor etterspørsel etter erfarne seniorer

08.08.2016
Gründer og seniorrådgiver i Interimleder AS, Sverre Holen, er blitt intervjuet om fordelene ved å leie ut godt voksne ledere.

Sommerhilsen fra adm. direktør Vegard Rooth

20.06.2016
Ja, da er vi på full fart inn i en ny sommer, og vi krysser alle fingrene for at vi får en fantastisk sommer med strålende vær. Dette kan også være et godt tidspunkt for litt fersk informasjon fra InterimLeder. Hos oss skjer det en spennende utvikling som kan være interessant for deg.

Frilansing - er det fremtiden også for ledere?

10.06.2016
En undersøkelse viser at det er mer enn 53 millioner amerikanske frilansere, noe som utgjør 34 prosent av arbeidsstyrken. I Norge har ni av ti sysselsatte fast jobb. Tor Hansen i Interimleder har skrevet en kronikk i Vestviken 24 med sine betraktninger om fremtidig bruk av frilansere i Norge.

Endringsledelse i offentlig sektor

29.04.2016
Som tidligere offiser i Forsvaret har Tor Hylin en allsidig erfaring. Den spenner seg fra militær ledelse og strategisk krisehåndtering i Afghanistan til det internasjonale, politiske klimaet i NATOs hovedkvarter i Brussel. En erfaringsbase han har fått stor bruk for som interimleder.

Fremtidens arbeidsliv vil være annerledes enn i dag, og fremtiden er allerede her

29.04.2016
Alt tyder på at det i fremtidens arbeidsliv vil være flere seniorer i arbeid enn i dag, hvor de over 50-55 har problemer med å få jobb. I tillegg vil det være langt flere frilansere eller "løsmedarbeidere" enn det er i dag. Fleksibilitet vil også være et viktig stikkord – lik det eller ikke!

Interimledelse som springbrett til ny jobb

14.03.2016
Som Director of Sales and Marketing Training i legemiddelselskapet Takeda Pharmaceuticals hadde Kari Salvesen Mørk en travel hverdag med mange reisedøgn. Da selskapet valgte å flytte stillingen hennes til Zürich, hoppet hun av. En spennende mulighet som interimleder i samme bransje ble springbrettet inn i fast stilling som salgs og markedssjef i Unilabs.

Har dyktige ledere et "ledergen"?

02.03.2016
Tor Hansen i Interimleder deler i denne kronikken sine betraktninger om hva som skaper gode ledere, basert på mange års erfaring med å leie ut ledere til bedrifter. 

Å bygge ned krever en egen type lederevner

15.02.2016
Mange bedrifter må tilpasse seg et fallende marked, men har de et lederteam som er like gode på å bygge ned som opp?

Løft i lederutleie

29.01.2016
Finansavisen skriver om løft i lederutleie og har intervjuet Vegar Rooth, daglig leder i Interimleder.

Interimledertilværelsen: Raskt inn. Raskt ut.

14.12.2015
I et næringsliv hvor endringer er normalen kan det være smart å ha en organisasjon med løse teltplugger. Tor Peter Barfod avslutter i disse dager et 3 måneder langt oppdrag hvor endringene som skjedde gjorde ham overflødig. - Et godt argument for å leie inn ledere, mener Barfod, som allerede har takket ja til ny stilling i et annet selskap.

Skal firedoble omsetningen - trengte midlertidig lederhjelp

08.12.2015
Vestviken24 skriver om Oslofjord Convention Center som skal firedoble omsetningen, og som trengte midlertidig påfyll av ledelse. I mai signerte de kontrakt med Interimleder AS. 

Seminar om interimledelse: Europeiske trender

11.11.2015
Undersøkelser i Tyskland viser at bedrifter som har benyttet seg av interimledere får i gjennomsnitt 5 euro igjen for hver euro en interimleder koster. Det var en av konklusjonene på seminaret som InterimLeder arrangerte for sine interimledere fredag 6. november.

- Interimledelse har et stort potensiale i Norge

24.08.2015
Jon Erling Tenvik har vært leder i mer enn tre tiår. På 1980-tallet tjenestegjorde han som offiser i Sjøforsvaret på fregatter og patruljebåter. Nå snur han skuter som interimleder. - Det er fremdeles en stor jobb å gjøre med å kommunisere fordelene med interimledelse, mener Tenvik.

Interimledelse – også et meget godt verktøy når ikke alle piler peker oppover!

12.06.2015
Vi er i dag i en situasjon som er utfordrende for mange bedrifter. Utsiktene fremover er litt mer usikre enn det man er vant til og det er ikke så lett å si hvor veien går videre. Hva gjør man når man enten må nedskalere eller er usikker på om man skal ansette nye? Kanskje det er tid for å leie inn en interimleder?

- Interimledere leser organisasjoner veldig fort

11.06.2015
Med mer enn 30 års fartstid som leder for en rekke selskaper har Per Nygaard ledet mang en organisasjon gjennom tunge omstillingsprosesser. En ting han har lært seg, er å lese en organisasjon raskt, noe han mener er en stor styrke for ledere som ønsker å skape resultater på kort tid.

A little less conversation, a little more action

07.05.2015
Etter forrige fullførte interimlederoppdrag fikk Tor Erik Westvik tilbud om fast stilling. Det takket han høflig nei til. Forvalterrollen er ikke hans kopp te. Det må skje noe!

- Ledergrupper trenger en ”djevelens advokat”

13.03.2015
Som erfaren interimleder med internasjonal fartstid har Lene Holstad gjort seg noen betraktninger om kommunikasjon og praktisk ledelse som hun tror mange norske ledergrupper kunne hatt stor nytte av.

Seminar for interimledere 13. mars 2015

13.03.2015
Våre interimledere – er vårt og kundens gull. Uten landets dyktigste interimledere ville vi ikke ha lykkes. Den 13. mars avholdt vi seminar for et 30-tall av våre interimledere.

InterimLeder lanserer blogg

30.01.2015
- Vi får stadig høre at interimledelse er et verdifullt verktøy å ha i verktøykassa. Etter at en interimleder har vært på plass en tid er ofte responsen: "At vi ikke har tenkt på dette tidligere!", fra oppdragsgiver som kan være styrerepresentant, eier, eierrepresentant, CEO, linjeleder eller HR-sjef. Med vår nye blogg vil vi nå ut med budskapet vårt til enda flere, sier adm. direktør i InterimLeder, Vegard Rooth.

Min jobb er å levere en forbedret kontantstrøm

21.01.2015
Interimleder Bjørn Gunnar Aase vil to ledermyter til livs: At det tar lang tid å få på plass en erfaren leder og at det å ta i bruk interimledelse er å pådra seg en kostnad.

Vegard Rooth ny administrerende direktør i InterimLeder AS

12.12.2014
InterimLeder AS er i en spennende utvikling og bruk av interimledelse vil øke sterkt i årene som kommer. Selskapets styre har med denne bakgrunn valgt å ansette en ny, dynamisk og erfaren leder som administrerende direktør. Vegard Rooth starter i stillingen 1. januar 2015.

Interimleder og ”Jack of all trades”

11.12.2014
Som liten drømte Hellek Bråthen om å bli jagerflyger. I stedet ble han siviløkonom og får i dag ut adrenalinet som interimleder. Nå har han nettopp gjennomført et vellykket oppdrag som interim CFO hos SF Kino og ser fram til å nyte noen dager på fjellet.

Leid inn som interim mellomleder - ble toppleder

04.11.2014
Da Amesto Accounthouse omorganiserte, oppstod et behov for å dekke en mellomlederrolle inntil en permanent løsning var på plass. InterimLeder leverte en meget godt kvalifisert interimleder på få dager. Ett år senere har hun blitt rekruttert til stillingen som adm. direktør i den norske delen av virksomheten.

InterimLeder og Deloitte presenterte nytt og unikt Exit Planning-konsept i frokostmøte

31.10.2014
Torsdag 23. oktober var det duket for frokostmøte om Exit Planning. Her presenterte vi vårt nye og unike konsept for salg av bedrifter, et konsept som ble varmt mottatt av deltagerne. 

Headhuntet av ung og lovende gründerbedrift

23.10.2014
Da Inge Flaten var 13 år gammel, bestemte han seg for å bli sosialøkonom. Interessen for teknologi og mennesker førte til forskjellige lederstillinger innen industrien. I dag er han innleid som interim CEO hos Aptomar, en spennende gründerbedrift som blant annet leverer teknologi som oppdager oljesøl til havs.

Hvordan klargjøre bedriften for en fremtidig overdragelse?

08.10.2014
Torsdag 23. oktober inviterer InterimLeder og Deloitte til frokostseminar om temaet Exit Planning. Her vil du få praktiske og juridiske tips til hvordan du sikrer bedriftens verdier med tanke på en fremtidig overdragelse.

InterimLeder flytter til nye lokaler i Oslo sentrum

02.09.2014
Forrige uke kunne adm. direktør, Sverre Holen, spasere noen få hundre meter i augustsola til Rådhusbrygge nr. 2, hvor MS Kustos lå og ventet på å legge ut på årets båttur for interimledere. Etter 14 år på Skullerud har nemlig InterimLeder flyttet til sentrum av Oslo. 

Fra Dubai til Svalbard med prosjektlederkompetanse i kofferten

01.09.2014
Fra første kontakt med InterimLeder gikk det én uke til Raymond Johansen satt på flyet til Svalbard. Destinasjonen var Store Norske, hvor han skulle gå inn i en interimlederrolle som prosjektressurs i byggingen av den nye Lunckefjellgruven.

- Interimledelse er som å klatre på led

13.06.2014
- Det går greit å forsere en fjellvegg når topptauet henger der. Ofte har du ikke den luksusen som interimleder. Men det er jo det som gjør det så spennende også, sier siviløkonom Sigbjørn Modalsli. Nylig har han ”klatret på led” som interimleder i en stor logistikkbedrift.

Bruk av interimledere – kostnad eller investering?

13.06.2014
Hva betyr det å få inn en interimleder i bedriften? Er det en høy kostnad som overgår fast ansettelse. Eller en investering som gir verdi for pengene? Dette er legitime spørsmål som mange stiller seg. Vi har kikket litt på tallene, og svaret vil kanskje overraske deg.

Interimleder i farmaindustrien: - Jeg trives best der det blåser godt

24.04.2014
En høstkveld i 2013 da Bertil Andersson satt og googlet, dukket InterimLeder opp på skjermen. Et par klikk senere var han registrert i basen med over 1400 interimledere, og bare få uker senere tok den erfarne farmamannen fatt på oppgaven i å lede Thermo Fishers største internasjonale team. 

Eierskifte: Første pilot har nå gjennomført "helsesjekken"

24.04.2014
InterimLeders nyutviklede og unike konsept for eierskifte har nå gjennomført sin første pilot. InterimLeder vil nå gå sterkt ut i markedet med dette tilbudet til bedriftseiere som vurderer å selge sin virksomhet og som ønsker en mest mulig optimal salgsverdi.

Har du interimledelse i HR-verktøykassa di?

31.01.2014
Som HR-ansvarlig kommer du opp i mange forskjellige krevende situasjoner. Hva gjør du når økonomisjefen blir langtidssyk midt i årsoppgjøret? Hva når en leder forsvinner ”over natta” eller markedssjefen plutselig ”blir borte”?

- Mer objektive beslutninger som interimleder

31.01.2014
Det blåste radikale vinder over landet da Bjørn Delbæk startet sin lederkarriere i Forsvaret i 1971. Fire tiår senere kan han se tilbake på en rik tid – men føler at den beste tiden er den han har nå. Som interimleder.

Første interimlederoppdrag: Har ikke angret ett sekund!

08.11.2013
Rune Østerhaug har vært toppleder siden året da Tekst-TV ble lansert, og har hatt en spennende karriere fra gullrushet i PC-bransjen på 80-tallet og frem til han i 2012 gikk i tenkeboksen. Han kom ut igjen som interimleder, og har ikke angret ett sekund.

InterimLeder presenterte seg for venturebransjen

07.11.2013
Den 15. oktober deltok InterimLeder som utstiller på Norwegian Investment Forum, den største venture-konferansen her til lands, for å presentere vårt konsept for venture-selskaper.

Stig Herbern er ny styreleder i InterimLeder

27.09.2013
Med gründer og investor Stig Herbern med på laget som ny styreleder, har InterimLeder fått en sterk styresammensetning.

- Stafettpinnen skal alltid videre

25.09.2013
Vegard Rooth er konkurransemenneske ”to the bone”. Den siste norgesrekorden i stafett, som stod helt til i fjor, vitner om hans bakgrunn som toppidrettsutøver. I dag er løpebanen byttet ut med styrerom, men hans syn på ledelse som lagidrett er uforandret.

Sommerens utflukt med våre utleide interimledere

09.09.2013
Det var en solfylt ettermiddag, onsdag 28. august, da "Kustos" gled ut fra Rådhusbrygge nr. 2. Ombord var rundt 30 utleide interimledere og medarbeidere i InterimLeder AS.

Frydenberg: - Interimledelse er medisinen med best virkning på kort sikt

06.09.2013
Eks-konsernsjef i Posten, Kaare Frydenberg, har jobbet som leder i 36 år, og har vært med på å leie inn mange interimledere. Når det oppstår et akutt behov for en leder er han klar på at interimledelse er den beste medisinen.

På lederjakt? Ikke gjør disse feilene

06.08.2013
9 av 10 virksomheter som skal finne en toppleder fort går i en av disse fellene.

Europeiske trender innen interimledelse

21.06.2013
Vi har rettet blikket mot Tyskland og Storbritannia, for å se på utviklingen innen interimledelse utenfor landets grenser.

Mot omsetningsrekord i 2013

21.06.2013
- There is nothing like a challenge to bring out the best in man. Ordene til Sean Connery kunne ikke ha vært sannere for adm. direktør i InterimLeder, da krisen banket på døren i 2012.

Hvordan gjøre bedriften attraktiv for potensielle kjøpere

19.06.2013
50 000 familieeide bedrifter kommer til å skifte eier i løpet av de neste 10 årene. I denne videoen forklarer Sverre Holen fra InterimLeder hvordan det kan løses.

InterimLeder på Energikonferansen 28-29 mai

08.06.2013
InterimLeder deltok med stand på en to dagers konferanse for energibransjen arrangert av EnergiNorge på Oslo Plaza 28 og 29 mai.

Nordisk samarbeid lar våre norske kunder plukke de beste interimlederne fra øverste hylle

25.04.2013
InterimLeder AS er medstifter og medlem av Nordic Interim Partners (NIP), som består av de ledende interimlederselskapene i Sverige, Danmark og Norge.

Intervju: Nyter friheten som interimleder

25.04.2013
Øyvind Trønsdal (56) har flere oppdrag for InterimLeder AS, og har etter en lang karriere innen ledelse funnet ”drømme-tilværelsen” som interimleder.

10 tips ved leie av interimleder

08.03.2013
Vurderer du å leie en interimleder? Her har du 10 tips til hvordan du best går frem i prosessen.

InterimLeder AS med unikt tilbud til bedrifter som skal skifte eier

07.03.2013
I løpet av de neste 10 årene vil norske SMB-bedrifter gjennomgå 50 000 eierskifter. Et eierskifte er en meget viktig prosess, og ofte skal "livsverket" avhendes.

Ledernytt: Ansett lederen på åremål!

07.03.2013
En verden i konstant og rask endring betyr også at bedriftens behov for kompetanse endrer seg hurtig. Hvordan kan virksomheten sikre at de rekrutterer den rette lederen?

Slik lykkes du som interimleder

11.10.2012
Å være interimleder er en spesiell jobb. Du går inn i en ny virksomhet som du ikke kjenner. Forventningene fra kunden er store og du skal være operativ fra første dag - bokstavelig talt. Hvordan lykkes i en slik situasjon? Her er 10 viktige punkter en interimleder må gjøre for å lykkes. Rådene kommer fra en av våre erfarne interimledere, Ulf Deinoff.

Seniorer - en ressurs for Norge

28.09.2012
I Norge er senior ikke et positivt ord. Kommer vi til andre land så er det et pluss å være senior og disse personene sitter ofte i meget krevende stillinger både i bedrifter og styrer.

Interimledelse i offentlige virksomheter

20.09.2012
Interimledere kan være løsningen for god gjennomføringskraft i offentlige forvaltningssaker.

Etter at interimoppdraget er utført

17.07.2012
Når interimlederen har gjennomført de oppgavene han/hun er innleid for, avsluttes oppdraget i henhold til kontrakten og det er ingen ytterligere kostnader for virksomheten.

Interimledere tilfører virksomheten entusiasme hos de ansatte

17.07.2012
Erfaringene viser at de ansatte i en virksomhet tar godt imot en interimleder. Dette skyldes flere ting.

Hvor fort blir en interimleder operativ i et nytt oppdrag?

10.07.2012
Virksomheten velger en interimleder som har erfaring fra de oppgaver som er definert som nødvendig å utføre i virksomheten.

Hvor fokusert er en interimleder?

29.06.2012
En interimleder er en person som kommer utenfra med «blanke ark». Han/hun  vil være  bedriftens person fullt og helt og har ikke noe ansvar overfor andre eksterne parter, f.eks. et konsulentselskap. Han/hun er en del av bedriften og bedriftens verdisett og normer.

Interimledelse i SMB Bedrifter

29.06.2012
SMB virksomheter har nesten uten unntak en organisasjon som er tilpasset dagens situasjon og det betyr at det er ikke mange ekstra interne ressurser.

Generasjonsskifte i bedrifter

26.06.2012
Når en bedrift står foran et generasjon eller eierskifte oppstår det ofte en god del usikkerhet. Mye av usikkerheten er knyttet til hvordan denne prosessen skal ledes og hvilke risikofaktorer som eiere og styre står ovenfor.

Interimleder på LinkedIn

14.06.2012
Interimleder har opprettet en firmaside på LinkedIn og vi håper du vil følge oss!

Seniorledere i krevende interimoppdrag

08.06.2012
Senior toppledere, mellomledere/spesialister er sterkt etterspurt når krevende interimoppdrag skal løses. Interimleder AS har en base på ca 1400 midlertidige ledere. Det er vi alene om i Norge.

Interimleder AS løser lederkriser i SMB virksomheter

25.04.2012
I Dagens Næringsliv 16.4.2012 ser vi at «verdier i bedriftene forsvant» når ledere i familieeide bedrifter blir syke eller faller fra.

Ubegrunnet frykt for innleide ledere

19.04.2012
President i NITO, Marit Stykket, skriver på NITO's hjemmesider at hun frykter økt innleie av ledere til å rydde opp i vanskelige situasjoner. InterimLeder AS, som er det eneste selskapet i Norge som kun jobber med profesjonell interimledelse, har helt klart den motsatte erfaringen.

Interessant fagseminar 27.mars

29.03.2012
InterimLeder AS hadde 27. mars en to-delt seminardag. Formiddagen var rettet mot kunder og interimledere og ettermiddagen var i helhet avsatt for våre interimledere. Interessen var stor og det var over 80 påmeldte interimledere, selv om alle dessverre ikke dukket opp.

Interimleder i Dagens Næringsliv

09.01.2012
Artikkelen i Dagens Næringsliv fra januar 2012 har et intervju med en av våre mange interimledere som er ute i oppdrag. Artikkelen fokuserer det som er unikt ved interimledelse, når det kan være lønnsomt å engasjere en interimleder og hvorfor det kan være en fordel for virksomheten.

InterimLeder AS Gaselle i 2010 for tredje året på rad

02.10.2010
2009 ble nok et godt år for InterimLeder AS. med en vekst på 11 % i et vanskelig marked, viser selskapet hvorfor de er kåret til Gaselle bedrift for tredje året på rad.

Gasellebedrift for andre året på rad

10.12.2009
InterimLeder AS er kåret til Gasellebedrift i 2008 og 2007. Dette viser at InterimLeder AS har doblet omsetningen de 4 seneste årene med positivt driftsresultat. Antall gaseller har sunket i 2008 i forhold til 2007 på grunn av vanskelige markeder. InterimLeder AS hadde derimot solid omsetningsvekst.

Intervju i Asker og Bærum Budstikke

05.08.2009
Se reportasje om interimledelse hos Pon Power AS i Asker & Bærum Budstikke.