Nyheter

Husk å følge oss på Twitter & LinkedIn for enda flere nyheter!

Finansavisen: Mange trenger midlertidige ledere

Anett Gunnerud (MP) 27.02.2019

Les Finansavisens intervju med administrerende direktør i Interimleder AS, Vegard Rooth.

Les mer ›

To nye seniorrådgivere i Interimleder

Anett Gunnerud (MP) 26.02.2019

Ved inngangen av 2019 opplever vi en sterk økning i etterspørselen etter interimledere og engasjerer nå Geir Erik Lian og Petter Quinsgaard som seniorrådgivere.

Les mer ›

Sto uten CFO da markedet eksploderte

Anett Gunnerud (MP) 23.11.2018

Som en av pionerene innen maritime SO2-rensesystemer hadde Clean Marine i mange år ventet på et IMO-direktiv som ville kreve at skip skulle begrense sine utslipp. I 2016 kom beskjeden om at regelverket ville gjelde fra 2020, men markedet lot vente på seg til våren 2018, da alt eksploderte.

Les mer ›

Han bygger et Barco Fredrikstad for fremtiden

admin 28.08.2018

Etter en lang lederkarriere med oppdrag i omtrent alle regioner i verden, vurderte Lars Lemhag om han skulle pensjonere seg. Men savnet etter en hverdag fylt av mennesker og forretningsvirksomhet ble for stort. I fjor høst tok han jobben med å lede Barco Fredrikstad gjennom en krevende omstilling.

Les mer ›

5 leserfavoritter fra Interimlederbloggen siste halvår

Anett Gunnerud (MP) 05.06.2018

Hver uke deler vi innsikt om ledelse på Interimlederbloggen. I denne artikkelen har vi samlet fem av favorittene blant leserne våre med temaer som strekker seg fra endringsledelse til dynamikken mellom toppledelsen og styret til bedriftskultur og lederegenskaper.

Les mer ›

Wallmans Salonger Oslo: The Show Must Go On!

Anett Gunnerud (MP) 01.06.2018

Talkshowverten David Letterman sa en gang, “There's no business like show business, but there are several businesses like accounting”. Men også showbiz trenger økonomer – og da den nytiltrådte daglig lederen i Wallmans Salonger Oslo, Cecilie Trøan Kjelsaas, trengte å etablere en velfungerende økonomifunksjon raskt, var interimledelse det eneste reelle alternativet.

Les mer ›

Finansavisen: Boom for utleie av midlertidige ledere

Anett Gunnerud (MP) 08.03.2018

Les Finansavisens intervju med administrerende direktør i InterimLeder AS, Vegard Rooth. InterimLeder hadde en kraftig vekst i 2017, noe Rooth forklarer med at endringstakten i næringslivet øker, og at flere vet hva interimledelse er.

Les mer ›

Hvem blir Årets Interimleder 2017?

admin 04.12.2017

12 flotte kandidater, men bare én får tittelen «Årets Interimleder 2017». Prisen deler vi ut til en interimleder som har utmerket seg spesielt i sitt oppdrag gjennom resultater, verdi for kunde og som forbilde for interimledelse. Du kan gi innspill til juryen gjennom å stemme på din favoritt.

Les mer ›

RETAIL: Christmas fever and the hyper-personalised experience!

admin 04.12.2017

Using data to understand shoppers’ real behavior and target them individually is the route to Christmas sales success. This quarter is showing ongoing digital investments from retailers pursuing a more seamless shopping experience, with developments in mobile apps and payments at the forefront of strategic initiatives around the world. 

Les mer ›

VITA-kjeden: Rett lager til rett tid - med rett kompetanse

admin 04.12.2017

3500 varelinjer. 220 butikker som alltid skal ha optimalt sortiment i hyllene og avtalte produkter på kampanje. Det er noe av bakteppet for VITA-kjedens omstruktureringer rundt vareforsyning. Et stort puslespill, hvor en interimleder med kompetanse på Supply Chain Management inngår som en viktig brikke. 

Les mer ›

Digitalisering og systembytte ga behov for interimledelse

Irene Fossen (MP) 06.10.2017

Tibnor er et selskap i endring. En spennende endringsreise innen stålbransjen som medfører behov for styrket digital- og systemkompetanse. Da en nøkkelperson i avdelingen sluttet, så den nyansatte økonomisjefen raskt omfanget av de kortsiktige behovene, som sammenfalt med årsoppgjøret. Redningen ble en interim økonomileder med SAP-erfaring.

Les mer ›

- Min visjon er å gjøre meg selv overflødig

Irene Fossen (MP) 05.10.2017

Når det blir stadig lenger mellom hver gang det tikker inn nye eposter i innboksen, skjønner Nils Agnar Brunborg at hans jobb i et selskap er gjort. Da har beslutningene kommet så langt ned i organisasjonen at han er i ferd med å bli overflødig. Akkurat slik han ønsker det. 

Les mer ›

Tradisjonsrik tur på «bøljan blå» med våre viktige støttespillere

Irene Fossen (MP) 03.10.2017

Torsdag 31. august arrangerte vi vår årlige båttur på Oslofjorden for kunder, interimledere og samarbeidspartnere. Værgudene viste seg fra sine mindre sjarmerende sider på turens første del, men alle andre ingredienser for en flott kveld på fjorden var på plass!

Les mer ›

Hvem blir Årets Interimleder 2017 i Norge?

admin 13.09.2017

Har du leid inn en interimleder eller jobbet med en interimleder i 2017? Nå har du muligheten til å stemme på din favoritt til Årets Interimleder 2017.

Les mer ›

INTERIMDAGEN 2018

admin 13.09.2017

Vi inviterer til INTERIMDAGEN 2018 på Grand Hotel 31. januar 2018. Dette blir en inspirerende ettermiddag med faglig påfyll fra fremtredende foredragsholdere, etterfulgt av festmiddag og kåring av Årets Interimleder 2017.

Les mer ›

Møt våre to nye medarbeidere

Anders Sollie Hoff (MP) 06.09.2017

InterimLeder har styrket stafettlaget med to nye ansettelser. Vi kan meddele at vi har fått på plass en Junior Rådgivende Konsulent og en Senior Rådgiver.

Les mer ›

Trengte en leder som kunne sette standarden

Irene Fossen (MP) 09.08.2017

Lemminkäinen Norge er en av landets ledende leverandører av asfalt, pukk, grus og anleggsarbeider. Da administrerende direktør Jan Øyri skulle finne en leder til å bedre lønnsomheten i en av selskapets avdelinger, så han riktignok etter en som hadde «snudd steiner» før - men kjennskap til bransjen var det ikke nøye med.

Les mer ›

Interim katalysator til internt IT-løft

Irene Fossen (MP) 25.07.2017

Noen ganger er kjemien mellom interimleder og oppdragsgiver så riktig at det skapes en helt spesiell energi. Det var tilfellet da Danica Pensjon hentet inn en midlertidig leder til sin IT-avdeling.

Les mer ›

Interimleder AS støtter stafettsatsing i Norsk Friidrett

Irene Fossen (MP) 30.05.2017

Interimledelse er stafettløping i lederposisjon. Derfor føles det veldig naturlig for oss å støtte en satsing på stafett i norsk friidrett.  

Les mer ›

Kommunalsjef i parentes

Irene Fossen (MP) 15.05.2017

Da de nær 100 ansatte i det nyopprettet tjenesteområdet i Sørum kommune sto uten leder for andre gang på kort tid, besluttet rådmann Siri Gauthun Kielland at kommunalsjefstillingen skulle besettes midlertidig til ny permanent leder var på plass. Mannen som gladelig tok jobben som «kommunalsjef i parentes» var interimleder Erling Berg.

Les mer ›

Ingen skal stå igjen på holdeplassen

Irene Fossen (MP) 05.05.2017

Ole S. Edvardsen liker å være leder, og best av alt i jobben som interimleder er menneskene. Under hans ledelse i OmniService AS skal ledere og ansatte være med for å sikre at det er driftsklare busser som avtalt.

Les mer ›

Seniorrådgiver

Anett Gunnerud (MP) 25.04.2017

Vi ser etter en erfaren leder, med minst 10 års ledererfaring, som ønsker å jobbe med et spennende tjenestekonsept. 

Les mer ›

Junior Executive Advisor

Anett Gunnerud (MP) 07.04.2017

Konsulent, Marked, Kommunikasjon, Marketing, Digitalisering, Inbound, Salg, Research & Analyse …

… hvor ligger din styrke? Hva vil du utvikle deg på og hva vil du utvikle oss på?

Les mer ›

«Shoppingekspert» snudde norske Babyshop-tall

admin 03.04.2017

Da den svenske netthandelsgiganten Babyshop.com kjøpte opp den norske butikkjeden Babyshop, ønsket de rask og smidig implementering av endringer i butikkene. Til å formidle optimismen og få fart i butikkene leide de nye eierne inn en selvutnevnt shoppingekspert.

Les mer ›

Senior erfaring var «bærebjelke» i ledersøk for byggevareproff

Irene Fossen (MP) 27.03.2017

Høsten 2016 opplevde byggevaredistributøren Neumann to tilfeller av akutt bemanningsbehov i rask rekkefølge. For CFO Morten Helmersen er ikke hastverksrekruttering til faste stillinger et alternativ. Det er heller ikke tilfeldige midlertidige løsninger. Han vet godt hvilke ledere han vil ha, på både lang og kort sikt. 

Les mer ›

Interimledelse i ABAX: Fest sikkerhetsbeltet!

Irene Fossen (MP) 13.02.2017

ABAX er et vekstselskap som holder ekstremt høy hastighet, og som tilsynelatende har en egen suksess-GPS til å navigere i forretninger. Men selv i en utpreget digital bedrift som ABAX, er de aller viktigste komponentene analoge: Menneskene som jobber der. 

Les mer ›

Årets Interimleder 2016

Irene Fossen (MP) 02.02.2017

I konkurranse med flere sterke kandidater var det til slutt Sven Falcke som fikk utmerkelsen «Årets Interimleder 2016» – den aller første i sitt slag i Norge. Vinneren var overrasket, stolt og takknemlig da han fikk overrakt prisen under festmiddagen i forbindelse med INTERIMDAGEN 2017.  

Les mer ›

Artikkel i Finansavisen: Fyller hullene midlertidig

Irene Fossen (MP) 01.02.2017

Adm. direktør i Interimleder AS, Vegard Rooth, har blitt intervjuet av Finansavisen om økt interesse for lederleie.

Les mer ›

Endringsledelse og interimledelse på dagsordenen i Ålesund

Irene Fossen (MP) 25.01.2017

I dønningene etter stormfulle tider er det nå mange virksomheter som gjør seg klare til å ta ny sats. Hvordan kan bedrifter sikre at de er riktig bemannet for spranget inn i framtiden? Dette var hovedtemaet da advokatfirmaet Steenstrup Stordrange, Realkompetanse AS og Interimleder AS inviterte til seminar i Ålesund 17. januar.

Les mer ›

Mr Interimleder Sverre Holen har gått bort

Irene Fossen (MP) 12.01.2017

Det er med stor sorg vi forteller at Sverre Guttorm Holen sovnet stille inn etter lang tids sykdom, natt til onsdag 11. januar 2017. Sverre vil blant annet bli husket som den sentrale drivkraften i å introdusere interimledelse i Norge. 

Les mer ›

Julehilsen fra adm. direktør Vegard Rooth

admin 20.12.2016

Når vi i InterimLeder ser tilbake på året vi er i ferd med å avslutte, ser vi et år med høy markedsaktivitet, stabil etterspørsel, litt nedgang i oppdrag, samt noe endring i type oppdrag og hvor de kommer fra. Vi ser dessverre også tilbake på et år med alvorlig sykdom blant våre egne.

Les mer ›

Hvem blir Årets Interimleder 2016 i Norge?

Anett Gunnerud (MP) 07.12.2016

Har du leid inn en interimleder eller jobbet med en interimleder i 2016? Nå har du muligheten til å foreslå din kandidat til Årets Interimleder 2016.

Les mer ›

INTERIMDAGEN 2017

Anett Gunnerud (MP) 30.11.2016

Vi inviterer til INTERIMDAGEN 2017 på Grand Hotel 31. januar 2017. Dette blir en inspirerende ettermiddag med faglig påfyll fra fremtredende foredragsholdere, etterfulgt av festmiddag og kåring av årets interimleder 2016.

Les mer ›

Ønsket hjelp til å løfte regnskapsfirmaet opp i skyen

Irene Fossen (MP) 03.10.2016

Regnskapsfirmaet slet med å hevde seg i en bransje i omveltning, og trengte en forretningsutvikler til å gjøre fremtidsrettede grep for virksomheten. Fra bunken av søkere blinket det seg ut en kandidat med et oppriktig ønske om å gjøre en stor forskjell for et mindre firma.

Les mer ›

Artikkel i Magasinet Velferd: Stor etterspørsel etter erfarne seniorer

Anett Gunnerud (MP) 08.08.2016

Gründer og seniorrådgiver i Interimleder AS, Sverre Holen, er blitt intervjuet om fordelene ved å leie ut godt voksne ledere.

Les mer ›

Sommerhilsen fra adm. direktør Vegard Rooth

efo 20.06.2016

Ja, da er vi på full fart inn i en ny sommer, og vi krysser alle fingrene for at vi får en fantastisk sommer med strålende vær. Dette kan også være et godt tidspunkt for litt fersk informasjon fra InterimLeder. Hos oss skjer det en spennende utvikling som kan være interessant for deg.

Les mer ›

Frilansing - er det fremtiden også for ledere?

Anett Gunnerud (MP) 10.06.2016

En undersøkelse viser at det er mer enn 53 millioner amerikanske frilansere, noe som utgjør 34 prosent av arbeidsstyrken. I Norge har ni av ti sysselsatte fast jobb.

Tor Hansen i Interimleder har skrevet en kronikk i Vestviken 24 med sine betraktninger om fremtidig bruk av frilansere i Norge.

Les mer ›

Fremtidens arbeidsliv vil være annerledes enn i dag, og fremtiden er allerede her

efo 29.04.2016

Alt tyder på at det i fremtidens arbeidsliv vil være flere seniorer i arbeid enn i dag, hvor de over 50-55 har problemer med å få jobb. I tillegg vil det være langt flere frilansere eller "løsmedarbeidere" enn det er i dag. Fleksibilitet vil også være et viktig stikkord – lik det eller ikke!

Les mer ›

Endringsledelse i offentlig sektor

efo 29.04.2016

Som tidligere offiser i Forsvaret har Tor Hylin en allsidig erfaring. Den spenner seg fra militær ledelse og strategisk krisehåndtering i Afghanistan til det internasjonale, politiske klimaet i NATOs hovedkvarter i Brussel. En erfaringsbase han har fått stor bruk for som interimleder.

Les mer ›

Interimledelse som springbrett til ny jobb

efo 14.03.2016

Som Director of Sales and Marketing Training i legemiddelselskapet Takeda Pharmaceuticals hadde Kari Salvesen Mørk en travel hverdag med mange reisedøgn. Da selskapet valgte å flytte stillingen hennes til Zürich, hoppet hun av. En spennende mulighet som interimleder i samme bransje ble springbrettet inn i fast stilling som salgs og markedssjef i Unilabs.

Les mer ›

Entreprenørselskap i vekst hentet inn interim prosjektsjef

efo 09.03.2016

Entreprenørselskapet Brunbjørn har vokst veldig siden oppstarten for tre år siden. Fra 5,7 millioner i første driftsår til 50 millioner i 2015. Da selskapet opplevde et umiddelbart behov for å øke kapasiteten innen prosjektledelse var interimledelse et naturlig valg.

Les mer ›

Har dyktige ledere et "ledergen"?

Anett Gunnerud (MP) 02.03.2016

I denne kronikken på vestviken24.no deler Tor Hansen i Interimleder sine betraktninger om hva som skaper gode ledere, basert på mange års erfaring med å leie ut ledere til bedrifter. 

Les mer ›

Å bygge ned krever en egen type lederevner

Anett Gunnerud (MP) 15.02.2016

Les gründer Sverre Holen sin kommentar i E24 mandag 15. februar.

Les mer ›

Hadde ikke tid til å vente på rekrutteringsprosessen

efo 09.02.2016

Da Wenaas Workwear AS trengte en ny senior controller, hadde ikke økonomidirektør og CFO Christian Otterbech tid til å vente på en flere måneder lang rekrutteringsprosess. På et par uker fant han kandidaten han trengte, via InterimLeder.

Les mer ›

Interimleder gjorde røde tall svarte og ble CEO

efo 09.02.2016

Da ledelsen i Selecta leide inn Lars Furu som interimleder var oppdraget å endre den økonomiske situasjonen i selskapet. Ni måneder etter er mye gjort allerede, og Furu har gått inn i fast stilling som CEO for selskapet som er Europas ledende innen kaffeløsninger.

Les mer ›

Løft i lederutleie

Anett Gunnerud (MP) 29.01.2016

Finansavisen skriver om løft i lederutleie og har intervjuet Vegar Rooth, daglig leder i Interimleder.

Les mer ›

Interimledertilværelsen: Raskt inn. Raskt ut.

efo 14.12.2015

I et næringsliv hvor endringer er normalen kan det være smart å ha en organisasjon med løse teltplugger. Tor Peter Barfod avslutter i disse dager et 3 måneder langt oppdrag hvor endringene som skjedde gjorde ham overflødig. - Et godt argument for å leie inn ledere, mener Barfod, som allerede har takket ja til ny stilling i et annet selskap.

Les mer ›

Tech-selskap i vekst kjøpte seg tid med interimleder

efo 14.12.2015

NEO Monitors er en spennende norsk teknologibedrift som leverer laserbaserte gass og støvmålere til store industriselskap. Under ledelse av Ketil Gorm Paulsen har selskapet i de siste fem årene vokst fra 70 til 140 millioner i omsetning, med en vekst på 30% i fjor. For å sikre kvalitet i en høy vekstfase hentet de inn en interimleder.

Les mer ›

Skal firedoble omsetningen - trengte midlertidig lederhjelp

Anett Gunnerud (MP) 08.12.2015

Vestviken24 skriver om Oslofjord Convention Center som skal firedoble omsetningen, og som trengte midlertidig påfyll av ledelse. I mai signerte de kontrakt med Interimleder AS. 

Les mer ›

Seminar om interimledelse: Europeiske trender

Hanne Martinsen (MP) 11.11.2015

Undersøkelser i Tyskland viser at bedrifter som har benyttet seg av interimledere får i gjennomsnitt 5 euro igjen for hver euro en interimleder koster. Det var en av konklusjonene på seminaret som InterimLeder arrangerte for sine interimledere fredag 6. november.

Les mer ›

Skal bli Europas største med hjelp fra interimleder

efo 06.11.2015

CEO i Oslofjord Convention Center, Stian Fuglset, har hårete mål for selskapet. Konferansehotellet skal bli Europas største og omsetningen skal mer enn dobles. For å legge strategien hentet han inn en interimleder. Det har vært en lønnsom investering.

Les mer ›

- Oslos arbeidsmarked er ikke akkurat megastort

efo 18.09.2015

Otto Drakenberg har leid inn mange interimledere gjennom sin tid som konsernsjef i Arcus-Gruppen. - Jeg tror interimledelse er på vei fremover i både Sverige og Norge, sier han.

Les mer ›

Ambassadøren

efo 18.09.2015

- Som interimleder er du en ambassadør både for deg selv og den du representerer. Du må legge igjen et proft arbeid som reflekterer kvalitet og resultat. Intet mindre enn det, og slik må det være, sier Leo Helland. Nylig avsluttet han et 8 måneder langt oppdrag for Wärtsilä.

Les mer ›

- Interimledelse har et stort potensiale i Norge

efo 24.08.2015

Jon Erling Tenvik har vært leder i mer enn tre tiår. På 1980-tallet tjenestegjorde han som offiser i Sjøforsvaret på fregatter og patruljebåter. Nå snur han skuter som interimleder. - Det er fremdeles en stor jobb å gjøre med å kommunisere fordelene med interimledelse, mener Tenvik.

Les mer ›

Interimledelse ga mersmak for Caverion

efo 24.08.2015

Det var ingen tradisjon for å benytte interimledelse i Caverion, men da behovet for en midlertidig leder meldte seg, bestemte adm. direktør Knut Gaaserud for å prøve det ut. Det gav mersmak, og selskapet vurderer nå å leie inn flere interimledere.

Les mer ›

Interimledelse – også et meget godt verktøy når ikke alle piler peker oppover!

efo 12.06.2015

Vi er i dag i en situasjon som er utfordrende for mange bedrifter. Utsiktene fremover er litt mer usikre enn det man er vant til og det er ikke så lett å si hvor veien går videre. Hva gjør man da når man enten må nedskalere eller er usikker på om man skal ansette nye? Her er bruk av dyktige interimledere en perfekt løsning.

Les mer ›

- Interimledere leser organisasjoner veldig fort

efo 11.06.2015

Med mer enn 30 års fartstid som leder for en rekke selskaper har Per Nygaard ledet mang en organisasjon gjennom tunge omstillingsprosesser. En ting han har lært seg, er å lese en organisasjon raskt, noe han mener er en stor styrke for ledere som ønsker å skape resultater på kort tid.

Les mer ›

Spennende tech-bedrift hyret interim salgssjef

efo 09.06.2015

Hiddn er et spennende norsk teknologiselskap som har spesialisert seg på kryptering av mobile enheter. Da selskapets CEO, Gudmundur Einarsson, ønsket å sette full fart på salget falt valget på en interimleder.

Les mer ›

InterimLeder henter inn ny seniorrådgiver

efo 07.05.2015

Rolf Henrik Svendsen starter fra mai 2015 som seniorrådgiver hos InterimLeder. Svendsen har over 25 års internasjonal ledererfaring fra store og globale selskaper. Hans hovedområde har vært salgsledelse og han har jobbet hos både konsulent- og tjenesteleverandører, i tillegg til mange år i softwareindustrien.

Les mer ›

A little less conversation, a little more action

efo 07.05.2015

Etter forrige fullførte interimlederoppdrag fikk Tor-Erik Westvik tilbud om fast stilling. Det takket han høflig nei til. Forvalterrollen er ikke hans kopp te. Det må skje noe!

Les mer ›

Interimledelse kan gi store fordeler for SMB-bedrifter

efo 07.05.2015

Nylig påtroppet sjef i Widerøe, Stein Nilsen, har ledet noen av Norges største organisasjoner. Han tror at små og mellomstore bedrifter har få gode alternativer til interimledelse når man trenger en erfaren leder på kort varsel.

Les mer ›

Seminar for interimledere 13. mars 2015

efo 13.03.2015

Våre interimledere – er vårt og kundens gull. Uten landets dyktigste interimledere ville vi ikke ha lykkes. Den 13. mars avholdt vi seminar for et 30-tall av våre interimledere.

Les mer ›

- Ledergrupper trenger en ”djevelens advokat”

efo 13.03.2015

Som erfaren interimleder med internasjonal fartstid har Lene Holstad gjort seg noen betraktninger om kommunikasjon og praktisk ledelse som hun tror mange norske ledergrupper kunne hatt stor nytte av.

Les mer ›

InterimLeder lanserer blogg

efo 30.01.2015

- Vi får stadig høre at interimledelse er et verdifullt verktøy å ha i HR-verktøykassa. Både eiere, styrer, toppledere, linjeledere og HR-avdelinger har sagt til oss at de gjerne skulle ha visst om interimledelse tidligere. Med vår nye blogg vil vi nå ut med budskapet vårt til enda flere, sier adm. direktør i InterimLeder, Vegard Rooth.

Les mer ›

Min jobb er å levere en forbedret kontantstrøm

efo 21.01.2015

Interimleder Bjørn Gunnar Aase vil to ledermyter til livs: At det tar lang tid å få på plass en erfaren leder og at det å ta i bruk interimledelse er å pådra seg en kostnad.

Les mer ›

Vegard Rooth ny administrerende direktør i InterimLeder AS

efo 12.12.2014

InterimLeder AS er i en spennende utvikling og bruk av interimledelse vil øke sterkt i årene som kommer. Selskapets styre har med denne bakgrunn valgt å ansette en ny, dynamisk og erfaren leder som administrerende direktør. Vegard Rooth starter i stillingen 1. januar 2015.

Les mer ›

Interimleder og ”Jack of all trades”

efo 11.12.2014

Som liten drømte Hellek Bråthen om å bli jagerflyger. I stedet ble han siviløkonom og får i dag ut adrenalinet som interimleder. Nå har han nettopp gjennomført et vellykket oppdrag som interim CFO hos SF Kino og ser fram til å nyte noen dager på fjellet.

Les mer ›

Interimledelse eneste alternativ for Mesta

efo 03.12.2014

Da Mesta fikk et akutt behov for å fylle rollen som regnskapssjef var interimledelse det eneste alternativet de vurderte, forteller økonomi- og finansdirektør Kristian E. Just.

Les mer ›

Leid inn som interim mellomleder - ble toppleder

efo 04.11.2014

Da Amesto Accounthouse omorganiserte, oppstod et behov for å dekke en mellomlederrolle inntil en permanent løsning var på plass. InterimLeder leverte en meget godt kvalifisert interimleder på få dager. Ett år senere har hun blitt rekruttert til stillingen som adm. direktør i den norske delen av virksomheten.

Les mer ›

InterimLeder og Deloitte presenterte nytt og unikt Exit Planning-konsept i frokostmøte

efo 31.10.2014

Torsdag 23. oktober var det duket for frokostmøte om Exit Planning. Her presenterte vi vårt nye og unike konsept for salg av bedrifter, et konsept som ble varmt mottatt av deltagerne. 

Les mer ›

Headhuntet av ung og lovende gründerbedrift

efo 23.10.2014

Da Inge Flaten var 13 år gammel, bestemte han seg for å bli sosialøkonom. Interessen for teknologi og mennesker førte til forskjellige lederstillinger innen industrien. I dag er han innleid som interim CEO hos Aptomar, en spennende gründerbedrift som blant annet leverer teknologi som oppdager oljesøl til havs.

Les mer ›

Hvordan klargjøre bedriften for en fremtidig overdragelse?

efo 08.10.2014

Torsdag 23. oktober inviterer InterimLeder og Deloitte til frokostseminar om temaet Exit Planning. Her vil du få praktiske og juridiske tips til hvordan du sikrer bedriftens verdier med tanke på en fremtidig overdragelse.

Les mer ›

InterimLeder flytter til nye lokaler i Oslo sentrum

efo 02.09.2014

Forrige uke kunne adm. direktør, Sverre Holen, spasere noen få hundre meter i augustsola til Rådhusbrygge nr. 2, hvor MS Kustos lå og ventet på å legge ut på årets båttur for interimledere. Etter 14 år på Skullerud har nemlig InterimLeder flyttet til sentrum av Oslo. 

Les mer ›

Fra Dubai til Svalbard med prosjektlederkompetanse i kofferten

efo 01.09.2014

Fra første kontakt med InterimLeder gikk det én uke til Raymond Johansen satt på flyet til Svalbard. Destinasjonen var Store Norske, hvor han skulle gå inn i en interimlederrolle som prosjektressurs i byggingen av den nye Lunckefjellgruven.

Les mer ›

Sjelden teknologisk kompetanse levert på få dager

efo 01.09.2014

Hva gjør man når en leder med sjelden spesialistkompetanse sier opp rett før sommerferien? Styremedlem i Polarn O. Pyret Norge brukte det beste verktøyet for akutte situasjoner, nemlig interimledelse. Ikke bare var ferien reddet, men også driften.  

Les mer ›

Bruk av interimledere – kostnad eller investering?

efo 13.06.2014

Hva betyr det å få inn en interimleder i bedriften? Er det en høy kostnad som overgår fast ansettelse. Eller en investering som gir verdi for pengene? Dette er legitime spørsmål som mange stiller seg. Vi har kikket litt på tallene, og svaret vil kanskje overraske deg.

Les mer ›

- Interimledelse er som å klatre på led

efo 13.06.2014

- Det går greit å forsere en fjellvegg når topptauet henger der. Ofte har du ikke den luksusen som interimleder. Men det er jo det som gjør det så spennende også, sier siviløkonom Sigbjørn Modalsli. Nylig har han ”klatret på led” som interimleder i en stor logistikkbedrift.

Les mer ›

Hentet inn interim CFO for å få styring på økonomien

efo 13.06.2014

SF Kino er et selskap i vinden. Nylig lanserte adm. dir. Ivar Halstvedt planen om å bygge Oslos største kinosenter med egen IMAX-sal. Men fusjoner og oppkjøp krever sitt, og etter å ha benyttet konsulenter uten stor suksess hentet han inn en interimleder.

Les mer ›

Eierskifte: Første pilot har nå gjennomført "helsesjekken"

efo 24.04.2014

InterimLeders nyutviklede og unike konsept for eierskifte har nå gjennomført sin første pilot. InterimLeder vil nå gå sterkt ut i markedet med dette tilbudet til bedriftseiere som vurderer å selge sin virksomhet og som ønsker en mest mulig optimal salgsverdi.

Les mer ›

Interimleder i farmaindustrien: - Jeg trives best der det blåser godt

efo 24.04.2014

En høstkveld i 2013 da Bertil Andersson satt og googlet, dukket InterimLeder opp på skjermen. Et par klikk senere var han registrert i basen med over 1400 interimledere, og bare få uker senere tok den erfarne farmamannen fatt på oppgaven i å lede Thermo Fishers største internasjonale team. 

Les mer ›

HR-ildprøve på Svalbard da 3 nøkkelpersoner sluttet samtidig

efo 24.04.2014

Som ansvarlig for at den nye Lunckefjellgruva på Svalbard står klar til drift i mars 2015, må man kunne takle mange utfordringer. Men hva gjør du når tre av de mest sentrale personene i prosjektet slutter, og det samtidig?

Les mer ›

Styrket salgskulturen med interimledelse

Anett Gunnerud (MP) 17.03.2014

Da konsulentselskapet Steenberg & Plahte AS ønsket å bygge en sterkere salgskultur, uten å ansette en fast salgsperson, valgte de å benytte interimledelse. – Det absolutt mest fleksible alternativet til fast ansettelse eller konsulentbistand, sier partner og medeier Erik Steenberg.

Les mer ›

Ved akutte lederbehov skjer ting fort

Anett Gunnerud (MP) 17.03.2014

- For å lykkes som interimleder kan du ikke være en grubler, sier Liv Hukset Wang. Fredag før jul stilte hun til intervju klokken 9 om morgenen. Åtte timer senere var hun engasjert som interimleder hos Human-Etisk Forbund. 

Les mer ›

- Mer objektive beslutninger som interimleder

admin 31.01.2014

Det blåste radikale vinder over landet da Bjørn Delbæk startet sin lederkarriere i Forsvaret i 1971. Fire tiår senere kan han se tilbake på en rik tid – men føler at den beste tiden er den han har nå. Som interimleder.

Les mer ›

Når nøkkelpersoner brått forsvinner

admin 31.01.2014

Som HR-direktør for industrikonsernet Alstom har Hedda Fjeld Ferrington et stort ansvarsområde. Da selskapet i 2012 opplevde at to nøkkelpersoner i HR-avdelingen sluttet samtidig ble interimledelse løsningen.

Les mer ›

Har du interimledelse i HR-verktøykassa di?

admin 31.01.2014

Som HR-ansvarlig kommer du opp i mange forskjellige krevende situasjoner. Hva gjør du når økonomisjefen blir langtidssyk midt i årsoppgjøret? Hva når en leder forsvinner ”over natta” eller markedssjefen plutselig ”blir borte”?

Les mer ›

Første interimlederoppdrag: Har ikke angret ett sekund!

admin 08.11.2013

Rune Østerhaug har vært toppleder siden året da Tekst-TV ble lansert, og har hatt en spennende karriere fra gullrushet i PC-bransjen på 80-tallet og frem til han i 2012 gikk i tenkeboksen. Han kom ut igjen som interimleder, og har ikke angret ett sekund.

Les mer ›

- Hvor raskt kan en interimleder være på plass?

admin 08.11.2013

Det er et spørsmål mange stiller oss. Svaret er: - Raskere enn du tror! En som nylig fikk erfare det, er CEO i IV Group, Arnaud Houllemare.

Les mer ›

InterimLeder presenterte seg for venturebransjen

admin 07.11.2013

Den 15. oktober deltok InterimLeder som utstiller på Norwegian Investment Forum, den største venture-konferansen her til lands, for å presentere vårt konsept for venture-selskaper.

Les mer ›

Stig Herbern er ny styreleder i InterimLeder

admin 27.09.2013

Med gründer og investor Stig Herbern med på laget som ny styreleder, har InterimLeder fått en sterk styresammensetning.

Les mer ›

- Stafettpinnen skal alltid videre

admin 25.09.2013

Vegard Rooth er konkurransemenneske ”to the bone”. Den siste norgesrekorden i stafett, som stod helt til i fjor, vitner om hans bakgrunn som toppidrettsutøver. I dag er løpebanen byttet ut med styrerom, men hans syn på ledelse som lagidrett er uforandret.

Les mer ›

Oras styrker ledelsen av store prosjekter med interimledere

admin 25.09.2013

Sigurd Gangnæs har som HR-direktør i entreprenørselskapet Oras AS ansvar for 900 ansatte i Norge. I en bransje med stort tidspress, er det trygt å ha interimledelse som ett av verktøyene i HR-kassa.

Les mer ›

Sommerens utflukt med våre utleide interimledere

admin 09.09.2013

Det var en solfylt ettermiddag, onsdag 28. august, da "Kustos" gled ut fra Rådhusbrygge nr. 2. Ombord var rundt 30 utleide interimledere og medarbeidere i InterimLeder AS.

Les mer ›

Frydenberg: - Interimledelse er medisinen med best virkning på kort sikt

admin 06.09.2013

Eks-konsernsjef i Posten, Kaare Frydenberg, har jobbet som leder i 36 år, og har vært med på å leie inn mange interimledere. Når det oppstår et akutt behov for leder er han klar på at interimledelse er den beste medisinen.

Les mer ›

Interimledelse løste bankens lederbehov

admin 06.08.2013

Da bankens IT-direktør ble langtidssykemeldt måtte nytiltrådt personal- og juridisk sjef, Eivind Sverdrup, vurdere alternativene raskt.

Les mer ›

En interimleders bekjennelser

admin 06.08.2013

En vakker vårdag i 2011 fikk Gisle Bakken en spennende telefon fra et stort kinesisk telecomselskap som trengte hans hjelp. Det skulle bli starten på en interimledertilværelse som har gitt mersmak.

Les mer ›

På lederjakt? Ikke gjør disse feilene

admin 06.08.2013

9 av 10 virksomheter som skal finne en toppleder fort går i en av disse fellene.

Les mer ›

Mot omsetningsrekord i 2013

admin 21.06.2013

- There is nothing like a challenge to bring out the best in man. Ordene til Sean Connery kunne ikke ha vært sannere for adm. direktør i InterimLeder, da krisen banket på døren i 2012.

Les mer ›

Europeiske trender innen interimledelse

admin 21.06.2013

Vi har rettet blikket mot Tyskland og Storbritannia, for å se på utviklingen innen interimledelse utenfor landets grenser.

Les mer ›

Hvordan gjøre bedriften attraktiv for potensielle kjøpere

admin 19.06.2013

50 000 familieeide bedrifter kommer til å skifte eier i løpet av de neste 10 årene. I denne videoen forklarer Sverre Holen fra InterimLeder hvordan det kan løses.

Les mer ›

InterimLeder på Energikonferansen 28-29 mai

admin 08.06.2013

InterimLeder deltok med stand på en to dagers konferanse for energibransjen arrangert av EnergiNorge på Oslo Plaza 28 og 29 mai.

Les mer ›

Oppretthold momentet med en interimleder

admin 08.06.2013

Når virksomheten trenger en erfaren og dyktig ”doer” som kan tiltre raskt er adm. direktør i Elite Foto, Helge Lindalen, sikker på løsningen.

Les mer ›

- Spenningen skjer før ordinær drift

admin 08.06.2013

Aksel Kverneland har funnet karriereveien som interimleder. Etter tolv år kan han krysse av seksten oppdrag som utført. Nå vies størstedelen av tiden til kapasitetsutvidelser ved Q-Meieriene.

Les mer ›

Nordisk samarbeid lar våre norske kunder plukke de beste interimlederne fra øverste hylle

admin 25.04.2013

InterimLeder AS er medstifter og medlem av Nordic Interim Partners (NIP), som består av de ledende interimlederselskapene i Sverige, Danmark og Norge.

Les mer ›

Intervju: Nyter friheten som interimleder

admin 25.04.2013

Øyvind Trønsdal (56) har flere oppdrag for InterimLeder AS, og har etter en lang karriere innen ledelse funnet ”drømme-tilværelsen” som interimleder.

Les mer ›

10 tips ved leie av interimleder

admin 08.03.2013

Vurderer du å leie en interimleder? Her har du 10 tips til hvordan du best går frem i prosessen.

Les mer ›

InterimLeder AS med unikt tilbud til bedrifter som skal skifte eier

admin 07.03.2013

I løpet av de neste 10 årene vil norske SMB-bedrifter gjennomgå 50 000 eierskifter. Et eierskifte er en meget viktig prosess, og ofte skal "livsverket" avhendes. Hvordan gjør man dette på en måte som gir best avkastning og som samtidig er skattemessig gunstig og juridisk korrekt?

Les mer ›

Kundecase: Trenor Dører AS

admin 07.03.2013

Da styret i Trenor Dører AS trengte ny assisterende daglig leder kontaktet de InterimLeder AS, og fikk raskt på plass interimlederen Jan Samuelsson (bildet). Han gikk kort tid etter inn i rollen som administrerende direktør og leverte en kjempejobb før han gikk videre til neste oppdrag. Les styremedlem Frithjof Plahtes skussmål her.

Les mer ›

Ledernytt: Ansett lederen på åremål!

admin 07.03.2013

En verden i konstant og rask endring betyr også at bedriftens behov for kompetanse endrer seg hurtig. Hvordan kan virksomheten sikre at de rekrutterer den rette lederen?

Les mer ›

Slik lykkes du som interimleder

admin 11.10.2012

Å være interimleder er en spesiell jobb. Du går inn i en ny virksomhet som du ikke kjenner. Forventningene fra kunden er store og du skal være operativ fra første dag - bokstavelig talt. Hvordan lykkes i en slik situasjon? Her er 10 viktige punkter en interimleder må gjøre for å lykkes. Rådene kommer fra en av våre erfarne interimledere, Ulf Deinoff.

Les mer ›

Seniorer - en ressurs for Norge

admin 28.09.2012

I Norge er senior ikke et positivt ord. Kommer vi til andre land så er det et pluss å være senior og disse personene sitter ofte i meget krevende stillinger både i bedrifter og styrer.

Les mer ›

Interimledelse i offentlige virksomheter

admin 20.09.2012

Interimledere kan være løsningen for god gjennomføringskraft i offentlige forvaltningssaker.

Les mer ›

Etter at interimoppdraget er utført

admin 17.07.2012

Når interimlederen har gjennomført de oppgavene han/hun er innleid for, avsluttes oppdraget i henhold til kontrakten og det er ingen ytterligere kostnader for virksomheten.

Les mer ›

Interimledere tilfører virksomheten entusiasme hos de ansatte

admin 17.07.2012

Erfaringene viser at de ansatte i en virksomhet tar godt imot en interimleder. Dette skyldes flere ting.

Les mer ›

Hvor fort blir en interimleder operativ i et nytt oppdrag?

admin 10.07.2012

Virksomheten velger en interimleder som har erfaring fra de oppgaver som er definert som nødvendig å utføre i virksomheten.

Les mer ›

Interimledelse i SMB Bedrifter

admin 29.06.2012

SMB virksomheter har nesten uten unntak en organisasjon som er tilpasset dagens situasjon og det betyr at det er ikke mange ekstra interne ressurser.

Les mer ›

Hvor fokusert er en interimleder?

admin 29.06.2012

En interimleder er en person som kommer utenfra med «blanke ark». Han/hun  vil være  bedriftens person fullt og helt og har ikke noe ansvar overfor andre eksterne parter, f.eks. et konsulentselskap. Han/hun er en del av bedriften og bedriftens verdisett og normer.

Les mer ›

Generasjonsskifte i bedrifter

admin 26.06.2012

Når en bedrift står foran et generasjon eller eierskifte oppstår det ofte en god del usikkerhet. Mye av usikkerheten er knyttet til hvordan denne prosessen skal ledes og hvilke risikofaktorer som eiere og styre står ovenfor.

Les mer ›

Interimleder på LinkedIn

admin 14.06.2012

Interimleder har opprettet en firmaside på LinkedIn og vi håper du vil følge oss!

Les mer ›

Seniorledere i krevende interimoppdrag

admin 08.06.2012

Senior toppledere, mellomledere/spesialister er sterkt etterspurt når krevende interimoppdrag skal løses. Interimleder AS har en base på ca 1400 midlertidige ledere. Det er vi alene om i Norge.

Les mer ›

Interimleder AS løser lederkriser i SMB virksomheter

admin 25.04.2012

I Dagens Næringsliv 16.4.2012 ser vi at «verdier i bedriftene forsvant» når ledere i familieeide bedrifter blir syke eller faller fra.

Les mer ›

Ubegrunnet frykt for innleide ledere

admin 19.04.2012

President i NITO, Marit Stykket, skriver på NITO?s hjemmesider at hun frykter økt innleie av ledere til å rydde opp i vanskelige situasjoner. InterimLeder AS, som er det eneste selskapet i Norge som kun jobber med profesjonell interimledelse, har helt klart den motsatte erfaringen.

Les mer ›

Interessant fagseminar 27.mars

admin 29.03.2012

InterimLeder AS hadde 27. mars en to-delt seminardag. Formiddagen var rettet mot kunder og interimledere og ettermiddagen var i helhet avsatt for våre interimledere. Interessen var stor og det var over 80 påmeldte interimledere, selv om alle dessverre ikke dukket opp.

Les mer ›

Interimleder i Dagens Næringsliv

admin 09.01.2012

Artikkelen i Dagens Næringsliv fra januar 2012 har et intervju med en av våre mange interimledere som er ute i oppdrag. Artikkelen fokuserer det som er unikt ved interimledelse, når det kan være lønnsomt å engasjere en interimleder og hvorfor det kan være en fordel for virksomheten.

Les mer ›

InterimLeder AS Gaselle i 2010 for tredje året på rad

admin 02.10.2010

2009 ble nok et godt år for InterimLeder AS. med en vekst på 11 % i et vanskelig marked, viser selskapet hvorfor de er kåret til Gaselle bedrift for tredje året på rad.

Les mer ›

Gasellebedrift for andre året på rad

admin 10.12.2009

InterimLeder AS er kåret til Gasellebedrift i 2008 og 2007. Dette viser at InterimLeder AS har doblet omsetningen de 4 seneste årene med positivt driftsresultat. Antall gaseller har sunket i 2008 i forhold til 2007 på grunn av vanskelige markeder. InterimLeder AS hadde derimot solid omsetningsvekst.

Les mer ›

Intervju i Asker og Bærum Budstikke

admin 05.08.2009

Se reportasje om interimledelse hos Pon Power AS i Asker & Bærum Budstikke.

Les mer ›
Umbraco CMS fra MarkedsPartner