Interimledelse som springbrett til ny jobb

Som Director of Sales and Marketing Training i legemiddelselskapet Takeda Pharmaceuticals hadde Kari Salvesen Mørk en travel hverdag med mange reisedøgn. Da selskapet valgte å flytte stillingen hennes til Zürich, hoppet hun av. En spennende mulighet som interimleder i samme bransje ble springbrettet inn i fast stilling som salgs og markedssjef i Unilabs.

Tenke alternativt

Å vente på en fulltidsjobb kunne ta sin tid, så Mørk begynte å tenke alternativt. Da en kollega tipset henne om at interimledelse kunne være en god måte å komme inn i et selskap på, gav det umiddelbart gjenklang:

- Det var en god plan B. Jeg tenkte det var bedre å ha jobb i 3 eller 6 måneder enn å gå ledig, så jeg gikk rett på Google. Der kom InterimLeder AS opp først. Det kostet jo ingen ting å prøve, så jeg registrerte meg i databasen deres, forteller Mørk.

Ble hentet inn etter tre dager

 - Jeg hadde ikke vært arbeidsledig i mer enn tre dager før jeg fikk en e-post om at InterimLeder ønsket å snakke med meg om en spennende mulighet i Unilabs. Derfra gikk alt veldig fort! Intervjuet skjedde på en fredag, tilbudet kom på onsdag, og jeg begynte påfølgende mandag. 

Innleid som salgs- og markedssjef i nyopprettet stilling

Stillingen Mørk ble leid inn til var nyopprettet. Unilabs er kjent for røntgeninstitutt, men er ikke like kjent for laboratorietjenestene. Denne satsningen skulle nå løftes. Som interim salgs- og markedssjef skulle hun bygge opp en salgsavdeling for å selge laboratorietjenester til legekontorer over hele landet. 

- Dette var min første erfaring som interimleder, og jeg følte det var viktig å være tidlig på. Du har ikke en lang innkjøringsperiode og heller ingen lang opplæringsperiode, og forventningen er at du skal kunne håndtere ting ganske kjapt. Jeg fikk en dags introduksjon hvor folk gikk gjennom de viktigste tingene med meg, og så gjorde jeg meg kjent med selgerne.

Kjøpt ut av avtalen etter tre måneder

Samtidig som at Mørk ble leid inn til den nyopprettede stillingen som salgs- og markedssjef, satte Unilabs i gang en rekrutteringsprosess for å ansette en permanent person i stillingen. Den stillingen søkte hun umiddelbart på, og fikk den.

- Etter tre måneder valgte Unilabs å kjøpe meg ut av avtalen. Jeg hadde da bygget opp salgsorganisasjonen og forsterket den med tre nye selgere. Fordelen med å gå veien fra interimleder til fast ansatt er at både du og arbeidsgiver vet hva dere går til, en luksus man aldri har når man tar en jobb på tradisjonell måte, reflekterer Mørk.