Interimseminaret 2022: Mangfold utløser energi

Er det ett ord som beskriver årets Interimseminar, så er det energi. Det var bokstavelig talt stor takhøyde onsdag 7. september på Operaen, da 70 ledere var samlet seg for å høre om mangfold og prestasjonsledelse.

Fortvil ikke. Hvis du ikke var tilstede på Interimseminaret 2022, så vil du i ukene framover ha muligheten til å lese deg opp på de mange perspektivene som kom fram, på bloggen vår. Her kan du se noen glimt fra både seminaret og båtturen på kvelden, hvor vi fikk oppleve «indian summer»:Adm. direktør i Interimleder, Vegard Rooth, var strålende fornøyd med dagen, og oppsummerer den faglige delen slik:

– Du verden hvilken energi det er i forskjellige perspektiver. På dette seminaret fikk virkelig satt interimledelse og ledelse som sådan under lupen og studert det fra ulike vinkler, både fra styrets, ledelsens, eiernes og hele organisasjonens perspektiv. Mangfold var et tema som gikk igjen, og som har fascinert meg lenge. Også her utløses det energi som kan ha et uendelig potensial hvis man utnytter det klokt.

Konferansier Knut Skeie Solberg loset oss trygt gjennom et spennende program som besto av følgende foredrag:

  • Hvorfor kun 23% kvinner i interimledelse? (Guro Johnsen, CEO og grunnlegger, SHESKILLZGLOBAL)
  • Agilitet og Prestasjonsutvikling (Jon Ivar Johansen, forfatter og rådgiver / Partner, Marshmallow)
  • Suksesskriterier som interimleder (Peter Mollatt, interimleder)
  • Ledelsesenergi i porteføljevirksomheter (Jarle Roth, Group CEO, Umoe)
  • Hvem vinner og skaper prestasjoner i interimoppdrag? (Narve Karlsen, Partner, Interimleder)

Dagen ble avsluttet på en høy C med en paneldebatt som tok opp igjen tråden fra Johnsens innlegg om kvinner i lederroller, som engasjerte både panelister og folk i salen.

– Vi er opptatt av alle former for mangfold, og er det noe tallene våre viser, så er det at vi lykkes med det. Ti prosent av basen vår er kvinner, og 23 prosent av de vi har ute i oppdrag er kvinner. Det er vi veldig stolte av. Det er mer krevende enn mange tror å oppnå en såpass høy kvinneandel. Vi har måttet jobbe ganske systematisk å hardt for å få det til, og vi kommer til å fortsette med det, forteller Rooth.

Neste store happening er Interimdagen 2023, den 25. januar på Grand Hotel. Merk den i kalenderen!