Mot omsetningsrekord i 2013

- There is nothing like a challenge to bring out the best in man. Ordene til Sean Connery kunne ikke ha vært sannere for adm. direktør i InterimLeder, da krisen banket på døren i 2012.

Finansavisen trykket 12. juni et oppslag om InterimLeder AS som forteller en historie som i norsk næringsliv slett ikke er uvanlig, men som likevel kan være dramatisk.

Utfordringen

Da adm. direktør, Sverre Holen, fikk diagnosen kreft i 2011 ble selskapet ett hode mindre. Det ble en utfordring for bedriften som siden 2003 hadde hatt en jevn, stigende vekst i omsetningen.

- I desember 2011 satte jeg meg på flyet til Tyskland for å bli operert, og i løpet av våren 2012 ble det mange turer til Bergen for å få strålebehandling, forteller Holen, som i denne perioden trådte av som daglig leder.

I 2012 opplevde selskapet derfor sitt første omsetningsfall på 9 år, fra 33,3 millioner kroner i 2011 til 28,4 millioner kroner i 2012. 

Sterkere tilbake

Men kreftsykdommen tok verken knekken på selskapet eller arbeidslysten til Sverre Holen.
- I august 2012 var jeg tilbake som arbeidende styreleder, og for to måneder siden gikk jeg tilbake til å være daglig leder. Jeg føler meg frisk og gleder meg hver dag til å gå på jobb, sier Holen.

Holen og hans team akter imidlertid ikke å hvile på laurbærene fra siste tiårs oppadgående omsetningskurve.

- Vi kommer sterkere tilbake. I år går vi for en omsetning på 35 millioner kroner. Og målet for 2014 er 50 millioner kroner, forteller Holen. - Stadig flere innser hvilket unikt verktøy interimledelse er for bedrifter som trenger rask og tung kompetanse i en overgangsperiode, og med vårt løfte om å levere en kvalifisert kandidat på 10 dager, er vi et naturlig valg.