- Oslos arbeidsmarked er ikke akkurat megastort

Otto Drakenberg har leid inn mange interimledere gjennom sin tid som konsernsjef i Arcus-Gruppen. - Jeg tror interimledelse er på vei fremover både i Sverige og Norge, sier han.

Drakenberg kom til Arcus-Gruppen i 2011 fra stillingen som CEO i Carlsberg Sverige. Under hans ledelse ble selskapet løftet fra en norsk player til en nordisk aktør i toppklasse innen vin- og brennevinsbransjen. I følge Svenska Dagbladet ble året 2013 det beste i selskapets historie med 17% omsetningsvekst og en fordobling av driftsresultatet. 

I løpet av de fire årene han ledet Arcus-Gruppen leide selskapet inn en rekke interimledere, blant annet en CFO og ledere med oppdrag innen HR og omstilling.

Krevende å rekruttere i Norge

- Jeg kom ganske tidlig i kontakt med InterimLeder fordi jeg trengte å bytte ut et antall ledere. Jeg var ute etter kompetanse som kunne måle seg med konkurrenter på internasjonalt nivå, men det er ofte vanskelig og tidkrevende å rekruttere i Norge. De lengste prosessene jeg har vært involvert i har tatt opp til 17 måneder. Oslos arbeidsmarked er ikke akkurat megastort, og det er ikke veldig mange med tung erfaring innen konsumentvareprodukter som i tillegg passer til å jobbe i et high pressure environment hvor du må levere mye og jobbe lange dager. Derfor har jeg vært en stor kunde av InterimLeder, forteller Drakenberg.

- InterimLeder har et bra konsept

- InterimLeder har et bra konsept og har levert godt. De har et stort utvalg av mennesker som raskt kan komme inn og løfte bedriften. De interimlederne jeg har leid inn har på svært kort tid vært i stand til å ta ansvar for og få fart på, om ikke alle, så en stor del av de mange oppgavene for hånden. I noen tilfeller har vi også rekruttert interimledere til å jobbe for oss permament, og vi har alltid fått til gode løsninger hvor alle tre parter har vært venner etterpå.

Den gamle kulturen er på vei ut

Drakenberg har liten tro på at noen få mennesker plutselig skal begynne å ta parallelle stillinger inntil man har fått på plass en fast person.

- Jeg tror interimledelse er på vei framover både i Norge og Sverige. Den gamle kulturen hvor sjefen dekker en ubesatt stilling inntil man har rekruttert en fast person er på vei ut. I mange tilfeller er det en dårlig løsning, og jeg er heller ikke så sikker på at den er billigere. Å få tak i en interimleder har på det raskeste tatt et par dager. De som har vært i oppdrag hos oss har hatt en like god innstilling og arbeidsevne som de ansatte, og kanskje enda bedre. Har man det og samtidig er en dyktig person så sier det seg selv at resultatene følger, avslutter Drakenberg.

Ønsker du en uforpliktende prat om deres behov? Ta kontakt med oss i dag!