Tech-selskap i vekst kjøpte seg tid med interimleder

NEO Monitors er en spennende norsk teknologibedrift som leverer laserbaserte gass og støvmålere til store industriselskap. Under ledelse av Ketil Gorm Paulsen har selskapet i de siste fem årene vokst fra 70 til 140 millioner i omsetning, med en vekst på 30% i 2014. For å sikre kvalitet i en høy vekstfase hentet de inn en interimleder.

Tid kan kjøpes

Høsten 2014 hadde selskapet begynt å merke at veksten fikk det til å knirke her og der i organisasjonen. Med mange krevende kunder var det spesielt viktig å holde styr på kvalitetsprosessene. Personen som hadde det ansvaret hadde også en annen viktig rolle i selskapet. Paulsen måtte derfor gjøre grep for å få på plass noen som kunne ta det ansvaret fullt ut:

- Vi laget en kravspekk og satte en headhunter på jobben med å rekruttere en fast person. Samtidig hadde vi så mye vekst at vi skjønte at vi måtte kjøpe oss tid til vi fant den rette kandidaten, forteller Paulsen.

Trengte en som kunne steppe inn på kort varsel

NEO Monitors trengte en som på kort varsel kunne steppe inn rollen som kvalitetssjef. En som var god på kvalitetsforståelse i forretningsmessig kontekst, som kjente de formelle spillereglene for kvalitet og samtidig hadde de rette personlige egenskapene.

- Kandidaten måtte være firkantet nok, men samtidig flink med mennesker og dialog. At han eller hun var løsningsorientert var spesielt viktig for oss.

Konsulent, eget nettverk eller interimleder?

Paulsen vurderte flere alternativer for dekke posisjonen, alt fra konsulenthus til kontakter i eget nettverk i og utenfor Norge. Etter en del dialog, møter og intervjuer endte han opp med å leie en interimleder fra InterimLeder AS:

- Jeg opplevde prosessen som veldig grei og smertefri. De skjønte raskt hva vi skulle ha. Kandidaten som de fant klarte å gå rett inn i hovedtrekkene og levere et bidrag fra dag en. Vi fikk orden på en del prosesser og sørget for at våre mest krevende kunder ble godt tatt hånd om. Vi fikk feedback fra kundene på at de satte pris på det.

Ville ha leid inn en Interimleder igjen

På spørsmål om han ville ha leid inn en interimleder igjen ved en lignende anledning, gir Paulsen følgende svar:

- Ja. Gitt situasjonen, tror jeg at jeg er ganske pragmatisk, så jeg ville ha gjort det igjen uten å stusse. Vi har tradisjonelt vært veldig flinke på en del ting, og en del ting er vi klare på at vi ikke er verdensmestere på. Vi har alltid hatt en kultur for å leie ekspertise, alt fra ERP-systemer til IT-kompetanse. Det er en god måte for mindre bedrifter å få inn ressurser på, avslutter Paulsen.

NEO Monitors ble grunnlagt i 2003 og er et datterselskap av Norsk Elektro Optikk AS (NEO), som har vært aktiv innen området laserbasert gassanalyse siden slutten av 80-tallet. Selskapet har 35 ansatte og omsatte i 2014 for 144,5 mill. kroner.

Ønsker du en uforpliktende prat om deres behov? Ta kontakt med oss i dag!