Skip to content
getresized3-1

Interimledelse

Om man kaller det interimledelse, management-for-hire, midlertidig leder eller ledervikar, handler interimledelse om én ting: Rask tilgang på riktig lederkompetanse i en avtalt periode.

Interimledelse gjør det mulig for bedriften å sette inn en erfaren leder etter bare 10 dager. Et fornuftig alternativ til en forhastet ansettelse eller bruk av konsulenter.

Interimledere leies når virksomheten får et akutt behov på ledersiden, når virksomheten skal gjennom større endringer, når ledere f.eks. blir langtidssykemeldt, i forbindelse med eierskifte eller når man har behov for prosjektlederkompetanse.

Mens konsulenter ofte konsentrerer seg om analyse og rådgivning, er interimlederen fokusert på operativ gjennomføring, verdiskapning og implementering og vil være en del av ledergruppen og ha linjeansvar.

→ Les også vår omfattende guide til interimledelse!

Verdi for kunden

Interimlederen har erfaring fra tilsvarende stillinger og vil raskt kunne gi meget god verdi til virksomheten. Våre interimledere er høyt kvalifiserte profesjonelle ledere som arbeider for raskt å kunne komme med løsninger og gjennomføre dem.

Hastighet

Interimleder AS har en base på over 2 600 ledere som på kort tid kan settes inn i en stilling i en avtalt periode. Det er mange årsaker til at en virksomhet trenger å leie inn en interimleder. I løpet av 10 dager kan Interimleder AS ha på plass en topp kvalifisert leder.

Eksperter

Våre interimledere er eksperter på midlertidig ledelse. De har erfaring fra tilsvarende oppgaver og vil raskt sette seg inn i oppgavene som skal løses. I mange tilfeller vil interimlederen være positivt «overkvalifisert» til oppdraget. Det vektlegges også at interimlederne har evnen til å passe inn i forskjellige bedriftskulturer, slik at de raskt blir oppfattet som en del av laget.

Objektivitet

Interimlederne har ingen historiske eller personlige bindinger til organisasjonen, og vil gjennomføre nødvendige tiltak som er til det beste for virksomheten. Erfarne interimledere ser raskt hva som er viktig å gjennomføre, uten at de oppfattes som en trussel av andre ledere. Vi får ofte tilbakemeldinger fra våre kunder om nytten av dette, spesielt i forbindelse med endringsprosesser.

→ Les også vår omfattende guide til interimledelse!

vegard-rooth_

I Interimleder AS er vi det eneste selskapet som har spesialisert oss på interimledelse siden 2001, og vi kan levere en positivt overkvalifisert leder til din bedrift, på 10 dager. Garantert.

- Vegard Rooth, adm. dir.

Hvordan lykkes som interimleder?

Ledere løper alltid stafett, og interimledelse er en egen disiplin. Derfor arrangerer vi samlinger med fokus på interimledelse som fag og det å være interimleder i praksis. Her oppsummerer vi seminaret Hvordan lykkes du som interimleder? som ble avholdt torsdag 31. august.

"Walk the talk" – Hvordan skape og bevare en vinnerkultur for din bedrift?

Kultur  spiser strategi til frokost, sa en klok mann en gang. Jeg hadde i  forrige uke gleden av å dele plattformen med to andre kloke menn som  også har ledet virksomheter til suksess gjennom å bygge en sterk  bedriftskultur.

Våg å ta risiko!

Ledere løper alltid stafett, og interimledelse er en egen disiplin. Derfor arrangerer vi samlinger med fokus på interimledelse som fag og det å være interimleder i praksis. Her oppsummerer vi seminaret Hvordan lykkes du som interimleder? som ble avholdt torsdag 31. august.