Referanser

Her kan du lese intervjuer med noen utvalgte oppdragsgivere og interimledere.

Go-Ahead Norge: Hvordan en Interim CFO bidro til deres overlevelse

05.06.2023
Født midt i stormen av Covid-19-pandemien, stod det private togselskapet Go-Ahead overfor en betydelig utfordring. Etter to intense år med drift, ble de i julen 2021 møtt med krisen om å redde selskapet innen en stram tidsramme på seks måneder, alt mens de manglet en nøkkelrolle i ledelsen – en CFO.

To interimledere tar Skogluft ut i verden

07.12.2022
Da gründerbedriften Skogluft trengte ny CEO, valgte de management for hire over fast ansettelse. – Jeg trodde ikke slike kapasiteter fantes for et lite selskap som oss, sier gründer og styremedlem Jørn Viumdal.

Slik anskaffet Biotec BetaGlucans AS en erfaren interimleder i løpet av én uke

12.09.2022
Da en av bedriftens nøkkelpersoner brått måtte erstattes fikk Biotec BetaGlucans AS i Tromsø et akutt behov for en erfaren leder som raskt kunne ta over roret. I Danmark satt Micheal Vinge fra morselskapet Lallemand og undersøkte interimledermarkedet i Norge. Valget falt raskt på Interimleder AS.

Fra underskudd til overskudd på under tre måneder med interim CFO på plass

09.05.2022
For et norsk selskap med private equity-eierskap, med nådeløs tilnærming til rapportering, kan det bli dramatisk når økonomisjefen brått sier opp. Da Skovly-Gruppen sto på bar bakke høsten 2021, med et underskudd på 14 millioner i vente, ble redningen en interimleder som sørget for orden i tallene, fersk kapital og et overskudd i løpet av de første månedene i 2022.

Presto med ambisiøs vekstplan – både organisk, via oppkjøp og digitalisering

07.02.2022
I 2021 sto Presto Brannteknikk overfor en strategisk endring i selskapet. Som Nordens ledende innen fagfeltet brannsikkerhet, var tiden kommet for å fusjonere bedriftens datterselskaper under én paraply. Samtidig som de rullet ut en ambisiøs digital transformasjonsplan.

Økt forutsigbarhet med tidligere CFO i Franzefoss, Helene B. Francke, som interim økonomidirektør i Nutrimar

30.11.2021
Investeringsdirektør i Kverva, Frode Sandmark, var selv interim CEO i Nutrimar – den Frøya-baserte produsenten av fersk lakseolje, laksemel og hydrolysert proteinkonsentrat av biprodukter fra laks – da han bestemte seg for å leie inn en interim økonomidirektør.

På vei ut av katastrofemodus med styrket kontroll på masterdata, lagernivå og bestillingsprognoser

02.11.2021
Med store volum av smittevernutstyr på lager hadde OneMed AS – Norges største leverandør av medisinsk helsemateriell til norsk helsevesen – rikelig med kapasitet, men da Covid-19 slo til ble logistikkavdelingen presset til ytterpunktet. Les hvordan en interimleder fra hurtigmat-bransjen ble en viktig del av løsningen.

– Vi visste ikke at Interimleder kunne tilby denne type kandidater!

01.11.2021
Da Annika Hoffner, CEO i Recharge, våren 2021 hadde behov for å styrke det kommersielle teamet med rollen Key Account Manager og Business Developer, var hun ikke sikker på om dette var noe Interimleder AS egentlig kunne tilby. Tvilen ble raskt snudd til glede.

Fra interessert observatør til fornøyd kunde

20.09.2021
Hvordan går det når en virksomhetsleder uten juridisk kompetanse skal lede en gjeng fagfolk hvis spesialkompetanse er å argumentere for sitt syn? Advokatkontoret Ræder sto plutselig uten daglig leder og tok et utradisjonelt valg med å engasjere en interimleder. Her forteller daværende styreleder hvordan det gikk.

Åpnet to restauranter og etablerte ny salgskanal under koronakrisen

04.06.2021
Det å skalere et vellykket restaurantkonsept til en kjede er et krevende kunststykke – og desto mer når bransjen rammes av en «sort svane» som koronaviruset. Da Villa Paradiso trengte en interim CEO til å restrukturere selskapet, falt valget på Christine Schie. Det har ingen av partene angret på.

Ny drivkraft til Jøtul i koronakrisen

08.03.2021
Da Jøtuls planleggingssjef sa opp med kort varsel under korona-nedstengningen, var løsningen bare en kjapp telefon unna, forteller CEO i Jøtul, Nils Agnar Brunborg. Kort tid etter var interimleder Karl Johan Svendsen på plass.

Feiring hentet inn interimleder for å etablere ny innkjøpsfunksjon

23.11.2020
Det familieeide industrikonsernet Feiring AS har siden 60-tallet levert flere hundre millioner tonn stein, pukk, grus og asfalt til byggingen av Norge og tatt imot flere titalls millioner tonn gravemasse. Årlig kjøper de inn varer for en halv milliard kroner, men har til nå ikke hatt en profesjonell innkjøpsfunksjon. Det bestemte ledelsen seg for å gjøre noe med.

Interimlederen leverte fra dag én

17.09.2020
Som regionsjef i Eltel Networks bidrar Lars Andre Hjellødegård til at folk på Østlandet har tilgang til kritisk infrastruktur som fiber og mobildekning. Da han trengte ny avdelingsleder ble løsningen interimledelse.

– Interimlederen tok økonomiavdelingen vår til et nytt nivå

15.09.2020
Da Reisegiganten trengte ny CFO høsten 2019, hentet de inn en interimleder mens de kjørte en permanent ansettelsesprosess. Det har vist seg å være en god investering.

Veidrift: Hentet inn interim assisterende daglig leder

26.05.2020
Sommeren 2018, så CEO Frank Stabu behovet for å styrke kompetansen og kapasiteten i ledergruppen i selskapet. I august var en interimleder på plass i stillingen som assisterende daglig leder. – Den beslutningen har jeg ikke angret på, sier han.

- Hvor vi hadde vært uten en interimleder nå, vet jeg ikke

26.05.2020
Da styreleder i Drøbak vaskeri, Lars Tomasgaard, fikk vite at VTA-bedriften ville stå uten daglig leder seks uker frem i tid, var interimledelse løsningen som først falt han inn. Det var raskere og rimeligere enn han hadde trodd.

EXP Group hentet inn interim CEO på få dager

26.02.2020
EXP Group eier og driver en portefølje av selskaper som leverer tjenester og teknologi-løsninger til eiendomsbransjen. Gjennom Katapult investerer EXP Group også i startups som bruker banebrytende teknologi til å løse miljø- og samfunnsproblemer. Da styreleder Anders H. Lier trengte en interimleder til et av selskapene i gruppen, visste han hvem han skulle ringe.

Ny interim daglig leder ga selskapet en boost

07.11.2019
Da Geir Andersen trengte avlastning i den daglig ledelsen av selskapet han hadde grunnlagt, falt valget på Interimleder AS. – Etter snaue fjorten dager hadde vi ny daglig leder på plass. Han har profesjonalisert selskapet og gitt oss en ordentlig boost, sier en fornøyd gründer, som nå har solgt selskapet til et større konsern.

I denne ledergruppen er to av seks interimledere

04.09.2019
I den norske ledergruppa til Fazer Food Services er to av seks interimledere. – Det gir oss fleksibilitet i en krevende overgangsfase, sier administrerende direktør, Per Christensen. Han leder et selskap som nylig ble kjøpt opp, og som avventer konkurransegodkjenning.

Bygger Nord-Europas største konferansesenter med hjelp fra interimledere

18.06.2019
I lille Melsomvik i Vestfold bygges det. Når solen står opp over nye Oslofjord Convention Center i 2021 vil kurs- og konferanseanlegget være Nord-Europas største, med 2600 rom, flere enn i hele Tromsø by. For et halvt år siden tok Stian Fuglset over stafettpinnen som CEO. Med seg på laget for å realisere en ambisiøs forretningsplan har han to interimledere.

Sto uten CFO da markedet eksploderte

23.11.2018
Som en av pionerene innen maritime SO2-rensesystemer hadde Clean Marine i mange år ventet på et IMO-direktiv som ville kreve at skip skulle begrense sine utslipp. I 2016 kom beskjeden om at regelverket ville gjelde fra 2020, men markedet lot vente på seg til våren 2018, da alt eksploderte.

Han bygger et Barco Fredrikstad for fremtiden

28.08.2018
Etter en lang lederkarriere med oppdrag i omtrent alle regioner i verden, vurderte Lars Lemhag om han skulle pensjonere seg. Men savnet etter en hverdag fylt av mennesker og forretningsvirksomhet ble for stort. I fjor høst tok han jobben med å lede Barco Fredrikstad gjennom en krevende omstilling.

Wallmans Salonger Oslo: The Show Must Go On!

01.06.2018
Talkshowverten David Letterman sa en gang, “There's no business like show business, but there are several businesses like accounting”. Men også showbiz trenger økonomer – og da den nytiltrådte daglig lederen i Wallmans Salonger Oslo, Cecilie Trøan Kjelsaas, trengte å etablere en velfungerende økonomifunksjon raskt, var interimledelse det eneste reelle alternativet.

Trengte en leder som kunne sette standarden

09.08.2017
Lemminkäinen Norge er en av landets ledende leverandører av asfalt, pukk, grus og anleggsarbeider. Da administrerende direktør Jan Øyri skulle finne en leder til å bedre lønnsomheten i en av selskapets avdelinger, så han riktignok etter en som hadde «snudd steiner» før - men kjennskap til bransjen var det ikke nøye med.

Kommunalsjef i parentes

15.05.2017
Da de nær 100 ansatte i det nyopprettet tjenesteområdet i Sørum kommune sto uten leder for andre gang på kort tid, besluttet rådmann Siri Gauthun Kielland at kommunalsjefstillingen skulle besettes midlertidig til ny permanent leder var på plass. Mannen som gladelig tok jobben som «kommunalsjef i parentes» var interimleder Erling Berg.

Ingen skal stå igjen på holdeplassen

05.05.2017
Ole S. Edvardsen liker å være leder, og best av alt i jobben som interimleder er menneskene. Under hans ledelse i OmniService AS skal ledere og ansatte være med for å sikre at det er driftsklare busser som avtalt.

«Shoppingekspert» snudde norske Babyshop-tall

03.04.2017
Da den svenske netthandelsgiganten Babyshop.com kjøpte opp den norske butikkjeden Babyshop, ønsket de rask og smidig implementering av endringer i butikkene. Til å formidle optimisme og få fart i butikkene leide de nye eierne inn en selvutnevnt shoppingekspert.

Senior erfaring var «bærebjelke» i ledersøk for byggevareproff

27.03.2017
Høsten 2016 opplevde byggevaredistributøren Neumann to tilfeller av akutt bemanningsbehov i rask rekkefølge. For CFO Morten Helmersen er ikke hastverksrekruttering til faste stillinger et alternativ. Det er heller ikke tilfeldige midlertidige løsninger. Han vet godt hvilke ledere han vil ha, på både lang og kort sikt. 

Interimledelse i ABAX: Fest sikkerhetsbeltet!

13.02.2017
ABAX er et vekstselskap som holder ekstremt høy hastighet, og som tilsynelatende har en egen suksess-GPS til å navigere i forretninger. Men selv i en utpreget digital bedrift som ABAX, er de aller viktigste komponentene analoge: Menneskene som jobber der. 

Ønsket hjelp til å løfte regnskapsfirmaet opp i skyen

03.10.2016
Regnskapsfirmaet slet med å hevde seg i en bransje i omveltning, og trengte en forretningsutvikler til å gjøre fremtidsrettede grep for virksomheten. Fra bunken av søkere blinket det seg ut en kandidat med et oppriktig ønske om å gjøre en stor forskjell for et mindre firma.

Entreprenørselskap i vekst hentet inn interim prosjektsjef

09.03.2016
Entreprenørselskapet Brunbjørn har vokst kraftig siden oppstarten for tre år siden. Fra 5,7 millioner i første driftsår til 50 millioner i 2015. Da selskapet opplevde et umiddelbart behov for å øke kapasiteten innen prosjektledelse var interimledelse et naturlig valg.

Hadde ikke tid til å vente på rekrutteringsprosessen

09.02.2016
Da Wenaas Workwear AS trengte en ny senior controller, hadde ikke økonomidirektør og CFO Christian Otterbech tid til å vente på en flere måneder lang rekrutteringsprosess. På et par uker fant han kandidaten han trengte, via InterimLeder.

Tech-selskap i vekst kjøpte seg tid med interimleder

14.12.2015
NEO Monitors er en spennende norsk teknologibedrift som leverer laserbaserte gass og støvmålere til store industriselskap. Under ledelse av Ketil Gorm Paulsen har selskapet i de siste fem årene vokst fra 70 til 140 millioner i omsetning, med en vekst på 30% i 2014. For å sikre kvalitet i en høy vekstfase hentet de inn en interimleder.

Skal bli Europas største med hjelp fra interimleder

06.11.2015
CEO i Oslofjord Convention Center, Stian Fuglset, har hårete mål for selskapet. Konferansehotellet skal bli Europas største og omsetningen skal mer enn dobles. For å legge strategien hentet han inn en interimleder. Det har vært en lønnsom investering.

- Oslos arbeidsmarked er ikke akkurat megastort

18.09.2015
Otto Drakenberg har leid inn mange interimledere gjennom sin tid som konsernsjef i Arcus-Gruppen. - Jeg tror interimledelse er på vei fremover både i Sverige og Norge, sier han.

Interimledelse ga mersmak for Caverion

24.08.2015
Det var ingen tradisjon for å benytte interimledelse i Caverion, men da behovet for en midlertidig leder meldte seg, bestemte adm. direktør Knut Gaaserud for å prøve det ut. Det gav mersmak, og selskapet vurderer nå å leie inn flere interimledere.

Spennende tech-bedrift hyret interim salgssjef

09.05.2015
Hiddn er et spennende norsk teknologiselskap som har spesialisert seg på kryptering av mobile enheter. Da selskapets CEO, Gudmundur Einarsson, ønsket å sette full fart på salget falt valget på en interimleder.

Interimledelse kan gi store fordeler for SMB-bedrifter

07.05.2015
Nylig påtroppet sjef i Widerøe, Stein Nilsen, har ledet noen av Norges største organisasjoner. Han tror at små og mellomstore bedrifter har få gode alternativer til interimledelse når man trenger en erfaren leder på kort varsel.

Interimleder gjorde røde tall svarte og ble CEO

09.02.2015
Da ledelsen i Selecta leide inn Lars Furu som interimleder var oppdraget å endre den økonomiske situasjonen i selskapet. Ni måneder etter er mye gjort allerede, og Furu har gått inn i fast stilling som CEO for selskapet som er Europas ledende innen kaffeløsninger.

Interimledelse eneste alternativ for Mesta

03.12.2014
Da Mesta fikk et akutt behov for å fylle rollen som regnskapssjef var interimledelse det eneste alternativet de vurderte, forteller økonomi- og finansdirektør Kristian E. Just (til venstre på bildet).

Sjelden teknologisk kompetanse levert på få dager

01.09.2014
Hva gjør man når en leder med sjelden spesialistkompetanse sier opp rett før sommerferien? Styremedlem i Polarn O. Pyret Norge brukte det beste verktøyet for akutte situasjoner som han kjente til, nemlig interimledelse. Ikke bare var ferien reddet, men også driften.  

Hentet inn interim CFO for å få styring på økonomien

13.06.2014
SF Kino er et selskap i vinden. Nylig lanserte adm. dir. Ivar Halstvedt planen om å bygge Oslos største kinosenter med egen IMAX-sal. Men fusjoner og oppkjøp krever sitt, og etter å ha benyttet konsulenter uten stor suksess hentet han inn en interimleder.

HR-ildprøve på Svalbard da 3 nøkkelpersoner sluttet samtidig

24.04.2014
Som ansvarlig for at den nye Lunckefjellgruva på Svalbard står klar til drift i mars 2015, må man kunne takle mange utfordringer. Men hva gjør du når tre av de mest sentrale personene i prosjektet slutter, og det samtidig?

Ved akutte lederbehov skjer ting fort

17.03.2014
- For å lykkes som interimleder kan du ikke være en grubler, sier Liv Hukset Wang. Fredag før jul stilte hun til intervju klokken 9 om morgenen. Åtte timer senere var hun engasjert som interimleder hos Human-Etisk Forbund. Ved akutte lederbehov går det fort på begge sider av bordet.

Styrket salgskulturen med interimledelse

17.03.2014
Da konsulentselskapet Steenberg & Plahte AS ønsket å bygge en sterkere salgskultur, uten å ansette en fast salgsperson, valgte de å benytte interimledelse. – Det absolutt mest fleksible alternativet til fast ansettelse eller konsulentbistand, sier partner og medeier Erik Steenberg.

Når nøkkelpersoner brått forsvinner

31.01.2014
Som HR-direktør for EMEA i det franske industrikonsernet Alstom har Hedda Fjeld Ferrington et stort ansvarsområde. Da selskapet i august 2012 opplevde at to nøkkelpersoner i HR-avdelingen sluttet samtidig ble interimledelse løsningen.

- Hvor raskt kan en interimleder være på plass?

08.11.2013
Det er et spørsmål mange stiller oss. Svaret er: - Raskere enn du tror! En som nylig fikk erfare det, er CEO i IV Group, Arnaud Houllemare.

Oras styrker ledelsen av store prosjekter med interimledere

25.09.2013
Sigurd Gangnæs har som HR-direktør i entreprenørselskapet Oras AS ansvar for 900 ansatte i Norge. I en bransje med stort tidspress, er det trygt å ha interimledelse som ett av verktøyene i HR-kassa.

Interimledelse løste bankens lederbehov

06.08.2013
Da bankens IT-direktør ble langtidssykemeldt måtte nytiltrådt personal- og juridisk sjef, Eivind Sverdrup, vurdere alternativene raskt.

En interimleders bekjennelser

06.08.2013
En vakker vårdag i 2011 fikk Gisle Bakken en spennende telefon fra et stort kinesisk telecomselskap som trengte hans hjelp. Det skulle bli starten på en interimledertilværelse som har gitt mersmak.

Oppretthold momentet med en interimleder

08.06.2013
Når virksomheten trenger en erfaren og dyktig ”doer” som kan tiltre raskt er adm. direktør i Elite Foto, Helge Lindalen, sikker på løsningen.

- Spenningen skjer før ordinær drift

08.06.2013
Aksel Kverneland har funnet karriereveien som interimleder. Etter tolv år kan han krysse av seksten oppdrag som utført. Nå vies størstedelen av tiden til kapasitetsutvidelser ved Q-Meieriene.

Kundecase: Trenor Dører AS

07.03.2013
Da styret i Trenor Dører AS trengte ny assisterende daglig leder kontaktet de InterimLeder AS, og fikk raskt på plass interimlederen Jan Samuelsson (bildet). Han gikk kort tid etter inn i rollen som administrerende direktør og leverte en kjempejobb før han gikk videre til neste oppdrag. Les styremedlem Frithjof Plahtes skussmål her.